حرقة في المعدة وانتفاخ اعلى البطن وطعم غربيب في الفم

رقم الاستشارة الطبية: 13053
تاريخ الاستشارة: 26 سبتمبر 2020
أجوبة: 5 / مشاهدات: 788
زائر
من اربع ايام باطنى و معدتى شدوا عليا جامد و باطنى ماكنتش مظبوطة و روحت الحمام بس ماعنديش اسهال ب بعد كده حاسه بحرقة في المعدة و حاسه ان باطنى من فوق منفوخا و فى طعم غريب فى فمى و نفسى غامة عليا حاسه انى عايزة ارجع و مش قدرة اعمل حاجة

الجنس
أنثى
العمر

Dr. Amal Amer

أخصائية باطنة وكلى
انصح بتناول اقراص اوميبرازول ٤٠مج يوميا قبل الافطار ويكون الاكل مسلوق بدون دسم وبدون توابل وشطه لمده ٣ايام
عمل اشعه تليفزيونية حتي نتاكد ان المراره سليمه

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
هذا ناتج عن التهاب معوي او تسمم غذائي لذا يفضل تناول مطهر معوي مع حمية والاكثار من السوائل الدافئة

Dr. Amany Hosny

طبيب تغذية علاجية
ممكن يكون التهاب في المعده تناولي حبوب فلاجيل ٥٠٠ ثلاث مرات يوميا وابتعدي عن الدهون في الطعام والاطعمه الجاهزه واشربي سوائل كثيره
اذا لم تتحسن الحاله زياره طبيب الباطنه لفحص الحاله وعمل سونار

عليك عمل تحليل براز و عمل helicobacter pylori فهذه اعراض التهاب في المعده غالبا من الاطعمه السريعه يجب عليك الابتعاد تماما عنها وعن الاطعمه المحفوظه ويجب اكل الخضار المسلوق وشرب الكثير من السوائل
ويمكن تناول فلاجيل ٥٠٠ ثلاث مرات يوميا

Dr. Mohamad Ahmed

اخصائي أورام وأمراض الدم وزرع النخاع العظمي
دي التهابات في المعده هتبعدي عن شرب القهوة والشاي والاكل الحراق وكل الفائت فود وتكثري من شرب الماء بكميات كبيرة واكل الخضار والفواكه وتاخدي كونترولوك قرص على الريق يومياً

Dr. Basmah El Said

أخصائي باطنة
هذه التهابات بالمعده فيجب عدم أكل الوجبات الدسمه والشاي والقهوه والاكل الحراق ويتناول وجبات خفيفه ومسلوقه وأخذ قرص اوميز٢٠مجم قبل الفطار وقبل العشاء