تورم الخد بعد التهاب اللثه والم الضرس

رقم الاستشارة الطبية: 22279
تاريخ الاستشارة: 4 أبريل 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 501
زائر
من اسبوع كان ضرسي اليمين وجعني واللثه ملتهبه جامد قعدت يومين وخفيت
لكن فجأة كده خدي اليمين ورقبتي الناحيه اليمين ومن ورا الجزء اليمين كاني متسلخه او مدلوق ميه سخنه وجع مبيرحش لا ليل ولا نهار مع تورم فالخد وتورم فالغدد اللمفاويه فالزور اتجاه اليمين
وبقالي ٤ ايام عالوضع ده
عايزه اعرف ده ايه بس اللثه والضرس خفوا الحمد لله من كام يوم تماما
السن ٢٨
بتعالج بالهرمون متعافيه كانسر ثدي

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
متعافيه كانسر ثدي
أدوية مستخدمة
نولفادكس وحقنه الزولادكس

Dr. Nada Rageb

طبيب معتمد
فى الغالب قد يكون هناك خراج فى اللثه نتيجه تراكم بقايا الطعام وتسوس الاسنان وهو ما سبب التهاب اللثه والم الضرس فى بدايه الامر وتطور بعد ذلك الى هذا التورم الانتفاخ وايضا التهاب الغدد الليمفاويه القريبه من منطقه الخراج لذلك ينبغى زياره طبيب الاسنان على الفور للفحص وعمل اشعه على الضرس ووصف المضادات الحيويه اللازمه للحاله مثل اوجمنتين ١جم كل ١٢ ساعه مع مضاد التهاب وتورم الفنتيرن قرص كل ٨ ساعات مع مسكن ومضاد التهاب لاستيرويدى مثل بروفين او كيتوبريك وقد يتم فتح الخراج وتنظيفه وحشو الضرس المتضرر اذا لزم الامر مع ضروره المتابعه مع الطبيب المختص لحين الشفاء باذن الله

Dr Hesham Lamlom

طبيب جراحة عامه وجراحة الاورام والمناظير الجراحية
اهلا وسهلا
اى التهاب فى هذه المنطقة من الوجه سواء كان فى اللثة أو الضروس والاسنان يؤدى إلى احمرار وتورم وتضخم هذه المنطقة وتضخم الغدد الليمفاوية بها وعلاجها هو كمادات مياه باردة للتقليل من حجم الورم ومضاد التهابات وتورم ومضاد حيوى مناسب كالاوجمنتين
وعليك بزيارة طبيب الأسنان
دمتم بصحة وعافية