انا اليوم وانا نزل من سيارة مشيت خطوتين قبل سقطت علي وجهي ولم اشعر بشي سو بتعرق شديد

رقم الاستشارة الطبية: 60909
تاريخ الاستشارة: 7 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 76
زائر
السلام عليكم انا اليوم وانا نزل من سيارة مشيت خطوتين قبل سقطت علي وجهي ولم اشعر بشي سو بتعرق شديد

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اسباب الاغماء كثيره من ضمنها انخفاض مستوى السكر اذا كنت مريض سكر وتاخذ انسولين ولم تاكل
وممكن يكون غيبوبه سكر يعني سكر مرتفع وطبعا بيكون فيها رائحه اسيتون تخرج من الفم وبيكون المريض عارف ان هو مريض سكر وبيبقى في الم شديد في البطن وممكن يكون في قيء
وممكن يكون نوبه تشنجات وبيكون فيها المريض من شاهده بيقول ان كان عنده شد في عضلات اليدين والرجلين والفك وممكن نزول ماء من الفم
لكن غالبا حالتك
طالما كان في تعرق شديد يبقى احتمال كان في هبوط حاد في السكر ويحدث فيه عرق بارد وعصبيه وشعور شديد بالجوع وتوتر ورعشه واغماء وعلاجه ياخذ المريض سكر فورا اما بالفم و اما بمحلول جلوكوز في الوريد
ممكن يكون السبب انك ارهقت جدا ولم تاخذ افطارا مثلا قبل ان تنزل من البيت
سلامتك

التعديل الأخير: