لو تكرمتِ محتاج إفادة حضرتك للحالة دي وشكرا جزيلا طفلة...

رقم الاستشارة الطبية: 100717
تاريخ الاستشارة: 26 مايو 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 46
زائر
لو تكرمتِ محتاج إفادة حضرتك للحالة دي وشكرا جزيلا
طفلة عمرها حاليا ٩ شهور الأم لاحظت عدم نموها بشكل طبيعي زي الأطفال
الاشياء اللي لاحظتها الأم في البنت
- عدم انتباه وتركيز بشكل عام
-قصيرة ودماغها كبيرة
- العظام فيها ليونة مش بتنشف جسمها خالص
- مش بتقعد وحدها لازم حد يسندها
وزنها الحالي ٧.٣٠٠ جرام ؛ الطول ٦٤ سم
محيط الرأس ٤٦ سم
راحت لدكتورة أطفال طلبت منها أشعة على العظام والمخ وطلبت تحليل غدة وهرمون لبن
الدكتورة تشك في وجود مشكلة في المخ ووجود تقزم
الفحوصات ظهرت ومحتاجين نفهم من حضرتك وضع الحالة بالضبط
وشكراً جزيلاً لحضرتك د/هبة

الجنس
أنثى

المرفقات

  • IMG-20240526-WA0049.jpg
    IMG-20240526-WA0049.jpg
    53.9 KB · المشاهدات: 24

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
عدم النمو الذهني والذي يتمثل في تاخر المهارات العقليه يعني مثلا لو البنت مش بتبص في عين الام او مش بتعرفها وتعرف والدها
وتاخر التناسق العضلي العصبي المتمثل في عدم الجلوس بمفردها حتي الشهر التاسع
بيجعلنا نعمل فحوص لنستبعد ضمور المخ والذي غالبا بيكون بسبب نقص اكسجين اثناء الحمل او الولاده
فالامر يحتاج الي عرض الطفله علي طبيب متخصص في مخ واعصاب الاطفال
وذلك لازم يمشي جنبا الي جنب مع تحاليل بول وبراز ووظايف كلي وسونار علي البطن وصوديوم وبوتاسيوم وكورتيزول وغده
ومراجعه اذا كان لديه اسهال مزمن والذي ممكن يكون بسبب حساسيه البان مما يمكن ان يكون السبب في نقص النمو عند الطفل