الم في الكتفين بسبب التهاب الاوتار

رقم الاستشارة الطبية: 35078
تاريخ الاستشارة: 2 ديسمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 388
زائر
من حوالي خمس سنين جالي الم في كتفي الشمال بس كان بسيط بيظهر في فصل الشتاء وبيختفي تاني بس مع الوقت الالم زاد وبقي موجود اغلب الايام خصوصا اخر سنتين وفي اخر سنة الالم بقي موجود في كتفي اليمين والشمال وروحت عند دكتور قالي انها التهابات اوتار واخدت شهرين علاج طبيعي ليزر وموجات صوتية بس مفيش نتيجة.

للعلم انا بلعب جيم بس الالم موجود من قبل الجيم لعبت اربع شهور وقعدت اربع شهور مبلعبش علشان العلاج وبرضو مفيش نتيجة...

هل فعلا التهاب اوتار ولا ممكن تكون حاجه في المفاصل..فيه اتجاهات معينة انا بحرك ايدي عادي فيه لكن فيه حاجات تاني مبقدرش او بحس بألم زي ان راحة ايدي تكون لتحت وارفع ايدي بشكل مستقيم

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب واقوم بتمارين رياضية
الحالة النفسية
طبيعية
أمراض مزمنة
لا توجد
أدوية مستخدمة
لا توجد
تشخيص الطبيب
التهاب اوتار

Dr Marwa Ibrahim

الاخ الكريم ، تشير الاعراض التي لديك الي احتمال الاصابة بالتهاب بعضلات الكتف ، قد يحدث ذلك نتيجة للتعرض لتيارات الهواء البارده في فصل الشتاء والتي تؤدي الي حدوث التهاب بالعضلة وقد يؤدي الي التهاب مزمن وتليف ببعض الانسجة بالعضلة فتشعر بعدم القدرة علي رفع الذراع مستقيما
يجب العرض علي طبيب الاعصاب لعمل اشعة مقطعية علي عضلات الذراع او الضفيرة العصبية تحت الابط وكذلك سونار علي مفصل الكتف لاكتشاف التهابات او خشونة بالمفصل او اية خلل اخر يؤثر علي الحركة بسهولة
يمكنك استعمال اقراص neurobion ثلاث مرات بعد الاكل ، مع استعمال جل voltarene لتدليك منطقة العضلات الملتهبة مرتين يوميا

Dr Mohamed Hegazy

أخصائي الجراحة العامة والتجميل
من حوالي خمس سنين جالي الم ف كتفي الشمال بس كان بسيط بيظهر ف فصل الشتاء وبيختفي تاني بس مع الوقت الالم زاد وبقي موجود اغلب الايام خصوصا اخر سنتين وفي اخر سنة الالم بقي موجود في كتفي اليمين والشمال وروحت عند دكتور قالي انها التهابات اوتار واخدت شهرين علاج طبيعي ليزر وموجات صوتية بس مفيش نتيجة..للعلم انا بلعب جيم بس الالم موجود من قبل الجيم لعبت اربع شهور وقعدت اربع شهور مبلعبش علشان العلاج وبرضو مفيش نتيجة...هل فعلا التهاب اوتار ولا ممكن تكون حاجه في المفاصل..فيه اتجاهات معينة انا بحرك ايدي عادي فيه لكن فيه حاجات تاني مبقدرش او بحس بألم زي ان راحة ايدي تكون لتحت وارفع ايدي بشكل مستقيم
تحياتى .. التشخيص صحيح و خصوصا انك عملت رنين مغناطيسي.
يرجى تدفئة مكان الألم. وعدم تعرضه لتيار الهواء البارد .
و اراحة العضلة تماما. بلاش جيم لمدة أسبوعين.
و عمل جلسات العلاج الطبيعى . و المتابعة مع اخصائي عظام .
قد تحتاج إلى الحقن الموضعي أيضآ.