الخوف من انجاب طفل يعاني من التوحد

رقم الاستشارة الطبية: 43804
تاريخ الاستشارة: 24 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 430
زائر
كنت اعانى خمول الغده ولا اعلم وحتى فى التحاليل الدوريه الدكتور كان بيقول طبيعى وعانيت سكر الحمل والدكتور برده كان بيقول طبيعى مما تسبب بزياده المايه حول الحنين وتمت الولاده على خير وعند بلوغ الطفل سنه و10 شهور ظهرت عليه سمات توحد وطلعت نسبه التوحد عنده 30‎%‎ والحمدلله على كل حال وابنى الثانى طبيعى والحمدلله ولايوجد فى عائلتى اى حاله توحد
وانا حاليا حابه احمل بس خايفه اولا علشان السن وعلشان خايفه اجيب طفل توحد تانى
انا ماشيه على دوا الغده طبعا وباخد مجموعه فيتامينات علشان استعد
راى حضرتك ايه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربه منزل
الحالة النفسية
غير مستقره
أمراض مزمنة
خمول غده وتكيسات مبيض
أدوية مستخدمة
ادويه الغده

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
سمات للتوحد اذا كانت مصاحبة لمرض وراثي مثل فراجيل x فممكن تكون سبب ولكن غالبا للتوحد ليس مرض وراثى وهو اضطراب نماءى بسبب الشاشات والحقن المجهرى وغالبا بيحدث فى التؤام المتماثل وكبر سن الأم وغيرة أن شاء الله يكون الطفل القادمة معافى ولكن عليك بالمتابعة أثناء الحمل وعمل الفحوصات اللازمة وبعد الحمل عليك بمتابعة الطفل وربنا يكرمك بطفل طبيعى ان شاء الله

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، يزداد فرصة الإصابة بالتوحد مع وجود خلل جيني اخر ، ليس هناك سبب معروف لإصابة الاطفال بالتوحد ، يمكنك الحمل بصورة طبيعية باذن الله مع متابعة الجنين بعمل سونار رباعي الابعاد وبذل السائل الامنيوسي للتأكد من عدم وجود اي خلل جيني
كما يجب الابتعاد عن عوامل حدوث التشوهات كالتعرض للأشعة أو الأدوية بدون وصف الطبيب

التعديل الأخير: