اعاني من نوبات ضيق تنفس على فترات ،تستمر لعدة ثوان ثم...

رقم الاستشارة الطبية: 61323
تاريخ الاستشارة: 20 يوليو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 53
زائر
اعاني من نوبات ضيق تنفس على فترات ،تستمر لعدة ثوان ثم نختفي حيث يصعب التنفس وعند محاولة الشهيق تكون الام على مستوى الرئتين و عضلة في البطن يصاحبها وهو في القلب ما هو تشخيص هذه الحالة ! وكيف يكون العلاج

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
عادية
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
لو الحاله مؤقته وحديثه ممكن تكون التهاب مجري تنفسي علوي بسبب نزله برد أو حساسيه مؤقته بعد دور برد مثل التي كانت بتحدث بعد العدوي بفيروس كورونا مثلا وهذه الحاله ممكن نجرب ناخذ dexaphen شراب معلقه كبيرة ٣ مرات لمده ٥ ايام
اما لو الحاله مزمنه وبقي لها اكثر من شهر مثلا
فممكن يكون حساسيه شعب هوائيه bronchial asthma
ودة علشان يتشخص بيبقي في ضيق تنفس وصوت صفير مع خروج الهواء
وبيحدث الضيق مع الروائح النفاذه والتراب أو الهواء البارد أو المجهود البدني وبيتحسن جدا مع موسعات الشعب زي جلسه استنشاق ب ٢ مل محلول ملح مع 0.5 مل farcolin مع pulmicort تركيز 0.5 ميكروجرام
ولتأكيد التشخيص طبيب الصدريه بيقيس كفاءه الرئه عندك بجهاز معين ولو كانت أقل من ٨٠ % يبقي هذه ازما صدريه فعلا وحيكتبلك بخاخات
وطبعا يجب التأكد أن مفيش انسداد الانف
واذا كنت بتدخن وقف تدخين
ومش لازم نغفل الأسباب القلبيه لضيق النفس لكن غالبا ضيق النفس بسبب القلب بيبان مع المجهود ومع النوم علي وساده منخفضه وبيكون معه تورم بالقدمين