اضرار لبس الكمامة لمدة طويلة

رقم الاستشارة الطبية: 17286
تاريخ الاستشارة: 14 ديسمبر 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 633
زائر
انا من امبارح كنت لابسة الكمامة و فجأة حصلى ضيق تنفس روحت للدكتور إدانى برشام موسع للشعب الهوائية خدته و معملش حاجة و بعديها عملت جلسة تنفس و بعديها الدنيا بقيت تمام بس برضو مش بعرف فمي و اتنفس طبيعى بس نمت و لما صحيت من شوية برضو جالى نفس الضيق التنفس بتاع امبارح..

اللى هو اجى اخد شهيق شوية اعرف اخده طبيعى للأخر و شوية ابقى مش عارفة اكمله للاخر من كتر الضيق التنفس اللى عندى..
الدكتور قالى انى هقعد يومين كدة بسبب الكمامة انى مبقلعهاش نهائى طول منا برا البيت اللى هو ممكن ابقى عندى دروس من الصبح لبليل افضل لبساها طول اليوم مبقلعهاش فـ عايزة اعرف ده سببه الكمامة ولا ايه
و مش عارفة اكل خالص علشان حاسة انى لو كلت هيجيلى ضيق تنفس اكتر
ومفروض اخد ايه للموضوع ده؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
برشام لالتهابات الفك

Dr. Nada Rageb

طبيب معتمد
نعم قد تكون هذه الاعراض بسبب ارتداء الكمامه لفترات طويله سواء كانت طبيه او تلك المصنوعه من القماش وهذا اخطر لان اثناء الزفير ينتج غاز co2 ثانى اكسيد الكربون والسموم المطروده من الجسم والذى يسبب ارتداء الكمامه الى ارتداد الغاز مره اخرى مما قد يسبب حساسيه وتهيج للجهاز التنفسى وقد يسبب بعض الانواع من الكمامات وخاصه القماش نقص فى الاكسجين لعدم التنفس بطريقه طبيعيه مما يؤدى الى حدوث صداع او زغلله بالعين وتعب فى الجسم لذلك ينصح بعدم ارتداء الكمامه لفترات طويله وتغيرها كل ساعتين والتخلى عنها فى عدم وجود تجمعات وفى الهواء الطلق

Dr. Hend Mohamed

أخصائي قلب وأوعية دموية
بالفعل ارتداء الكمامة لأوقات طويلة بشكل مستمر من الممكن أن يسبب ضيق النفس وخصوصا لدى مرض الربو لذا عند ارتداء لأوقات طويلة لابد من أن تكون مده غير متواصلة فلا داعي للاستخدام عند السير في الشوارع أو عند ركوب السياره الخاصه بمفردنا ولكن نلتزم بها في الأماكن المغلقة، لا تقلقي سيذهب الضيق إذا كان ناتج عنها ويمكنك الاستعانه بجلسات استنشاق أو تناول أقراص كيبرون اس آر تلت قرص قبل النوم. اللهم ارفع عنا البلاء والوباء.

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
غالبا ما حدث لك هو زيادة قليله بنسبة ثاني اكسيد الكربون بسبب ارتداء الكمامه لفترة طويله و قد تكون الكمامه شديدة الاحكام او ضاغطه ضغط زائد على الجانبين للانف
ولكن لا داعي للقلق مجرد عشر دقائق من التنفس العادي بالهواء كافيه لغسيل ثناي اكسيد الكربون وعودة التنفس طبيعي تماما
و قد يكون ما حدث لك بعدها هو مجرد قلق نفسي وخوف من ضيق التنفس ادى الى تكرار نفس الشعور عدة مرات
و يفضل بالنسبة لك عدم ارتداء الكمامه لساعات متعددة مستمرة و اختيار قمامه قماشيه ذات فلتر متغير لاعطاء فرصة للتنفس دون ضغط شديد
و محاولة تغيير الكمامه عدة مرات بعد التنفس بمكان مفتوح لعدة دقائق