دائما ضغط الدم مرتفع اقل حاجه بتتطلع ١٦٠ / ١٧٠ رحت...

رقم الاستشارة الطبية: 99323
تاريخ الاستشارة: 16 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 38
زائر
دائما ضغط الدم مرتفع اقل حاجه بتتطلع ١٦٠ / ١٧٠ رحت للدكتور وطلب مني تحاليل وعملتها وكنت محتاجه اعرف مكتوب فيها ايه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مستشار قانوني
الحالة النفسية
مستقره
أدوية مستخدمة
دواء للضغط
تشخيص الطبيب
ارتفاع ضغط الدم

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ارتفاع الضغط اكتر من 160 \100 يسمي ارتفاع ضغط من الدرجه الثانيه ويستلزم متابعه مع طبيب باطني ووصف علاج دوائي احادي او مركب من اكتر من مجموعه دواء مخفض للضغط
بالاضافه الي اسلوب حياه صحي من ممارسه رياضه لمده 150 ساعه اسبوعيا
واكل قليل الملح وقليل الدهون
ويجب شرب ماء بكثرة واكل خضروات وفاكهه
ويجب تحليل صورة دم وصورة دهون ويوريك اسيد وصوديوم وبوتاسيوم وغده ووظائف كلي وتحليل بول ورسم قلب وفحص قاع عين وسونار علي الكلي
ويجب انزال الوزن