ارتخاء في اﻻربطة للطفلة

رقم الاستشارة الطبية: 192
تاريخ الاستشارة: 11 نوفمبر 2019
أجوبة: 2 / مشاهدات: 256
زائر
ارجو اﻻفاده بنتي عندها 3سنوات وعندها ارتخاء في اﻻربطة
كشفنا عند اكتر من دكتور عظام قالو ممكن مع الوقت تخف واﻻربطة تتشد لكن حالتها بتسوء رجلها بتلف للداخل اثناء المشي
نفسي اﻻقي ليها حل عشان تمشي طبيعي
هل الموضوع ده بيتعالج وﻻ مفيش امل

Dr. Saja Alweshah

طبيب عام
هل تم اجراء فحوصات شاملة ؟
هل هناك احد من العائلة لديهم نفس الحالة ؟
طفلتك ما زالت في مرحلة النمو فيمكنك الاستعانة بالعلاج الطبيعي مع تحسين النظام الغذائي

يفضل مبدئيا إجراء تحاليل روتينية كنسبة الكالسيوم و الفوسفور و فيتامين د بالدم
و إذا كانت في الحدود الطبيعية فإن الأمر يُرجع فيه إلى طبيب عظام متخصص في الأطفال لتحديد اللازم للمفصل إن كان المتابعة فقط أم التدخل الجراحي