الكورتيزون في علاج تمزق الأربطة نتيجة الجلوس الطويل على المشط

رقم الاستشارة الطبية: 43615
تاريخ الاستشارة: 21 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 424
زائر
كنت قعدت على مشط رجلي زي القعدة بين التشهد وطولت شوية ولما جيت اقوم حسيت بوجع في القدم الأيمن بين مشط الرجل والكاحل.

كشفت وعملت أشعة الدكتور قالي ده تمزق في الأربطة وكتب لي علاج، وارتحت شوية عليه بس معرفتش ادوس على رجلي كويس زي الطبيعي

كررت العلاج بس مفيش اي تحسن قعدت في البيت فترة انتظر تتحسن عشان اعرف اروح للدكتور والموضوع ده مر عليه اكتر من 3 شهور مع الراحة والعلاج بس مفيش تحسن كبير

كشفت عند الدكتور قالي كدة العلاج مش جايب نتيجة ولا الجبس هيفيد وامامي خياران إما حقنة كورتيزون في القدم أو عملية
عايزة راي حضرتك الكورتيزون هيبقى كويس في حالتي ولا لأ ؟؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
كويسة
تشخيص الطبيب
قال الطبيب أن امامي حلين حقنة كورتيزون أو العملية .. هل الكورتيزون في القدم مفيد في حالتي أم لا ؟

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، حدوث تمزق بالاربطة يستدعي عمل تثبيت المفصل للمساعدة في علاج التمزق وفك التثبيت بعد اسبوعين أما المشي والحركة كما حدث معك يؤدي إلي زيادة الالم والتورم
يمكنك استعمال اقراص alphintern ثلاث مرات قبل الاكل بساعة
دهان Declophen gel ثلاث مرات مع التدليك جيدا
Neurovit قرص ثلاث مرات
مع العرض علي الطبيب لعمل تثبيت لمفصل الكاحل

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
خيار الكورتيزون ممكن نبدا بيه لانه يعتبر أقل خطورة واسهل من الجراحه عشان نتجنب الجرح والتخدير