اخاف من اي تعاملات مع الناس

رقم الاستشارة الطبية: 24553
تاريخ الاستشارة: 3 يونيو 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 406
زائر
انا بخاف جدا من اي تعاملات مع الناس وبحس بخجل مش عارف من اي ومش بحب اي اماكن فيها تجمعات انا بقالي كتير مش عارف اروح اصلي فالمسجد.عشان الناس.وحتي بخاف اروح مكان مع صحابي.فمكان بتوتر واقلق.وابقي عايزارجع البيت بسرعه.ومش عارف اعيش حرفيا. دانا باحرج اعدي من الشارع ال فيه ناس. بس انهم مركزين معايا.انا عندي20سنه وعندي امتحنات كمان كام يوم.وخايف.من الحاله دي انا فالاول مكنتش بحب اقعد فالبيت. دلوقتي مش عايز اطلع منه.فكرت كتير اخد مهدات من نفسي المضعفات

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
يفضل زيارة طبيب نفسى لعمل جلسات تاهيل للعودة للحياة وعلاجك من هذه الحاله وتقليل التوتر والقلق .لا يجب التاخر فى الذهاب له حتى لا يتطور الامر للاذى النفسى .ويفضل القيام بعمل رياضه ما لتحسين حالتك النفسيه والجسديه.والتقرب من ممن تحب وصحبتهم

زائر
طيب انا عندي مشكله فالتعبير ومش عايز اروح للدكتور خوف من اني معرفش اشرح او انه يشخص المرض غلط

Dr. Alsaeed Muhammad

أخصائي طب الأسرة
الخوف من التجمعات يسمى رهاب التجمعات و هذا مرض يحتاج للتعامل معه جلسات و احيانا أدوية عند الخروج تخيل انك بمفردك بالطريق أو تخيل انك شخصية أخرى تسكنها انت لحين العودة إلى البيت هذا جزء من العلاج النفسي المعرفى