بنتي من وهي عندها شهور كنت بلاحظ معاها في اي تجمع تصرخ وتعيط ومش بتحب التجمعات خالص وماكنتش تسكت غير لما امشي ومناسبات تجمعات اي حاجه بنفس الوضع...

رقم الاستشارة الطبية: 40077
تاريخ الاستشارة: 11 مارس 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 367
زائر
بنتي من وهي عندها شهور كنت بلاحظ معاها في اي تجمع تصرخ وتعيط ومش بتحب التجمعات خالص وماكنتش تسكت غير لما امشي ومناسبات تجمعات اي حاجه بنفس الوضع
حاليا هي عندها ٤ سنوات هي تلعب مع بنت اخويا عادي وبتحب تروح تلعب معاها بس لو مثلا جات بنوته تلعب معاهم تمشي وتسبيهم وماترضاش تلعب نفس الكلام مع بنت عمها يلعبوا مع بعض عادي جدا ولو في اطفال اتجمعوا عشان يلعبوا بتسحب نفسها وتعقد جانبي بحس دايما انها عندها انطواء
وديتها تلعب جمباز وهي اللي كانت طالباه اعقد تعيط ومستحيل انها تعقد
وديتها سباحه برضوا نفس الوضع بس بقيت اسيبها تعيط ولما سكتت فضلت واخده جانب لوحدها ومش راضيه ولا تكلم الكابتن ولا اصحابها اللي معاها ولما احي اتكلم معاها واقولها انتي ليه بتعملي كده تقولي انا كنت عايزاكي
ولما اجي اقولها انا هوديكي تلعبي كذا او كذا اول رد يجي منها تقولي وانتي هتكوني فين ودايما تيجي تقولي انا مش بحب الناس مع العلم انها مش بتمسك تليفون غير مره او مرتين في الاسبوع ومش كتير ولا بتتفرج علي الكرتون يوميا وكذا حد بيقولي ان دي اعراض توحد انا مش عارفه اعمل معاها ايه او اوديها لدكتور تخصص ايه انا عايزه اطمن من فضلكوا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، الميل للعزلة التي تعاني منها ابنتك ربما تكون نتيجة لعدم وجود إخوة لها أو ربما لانشغالك عنها وقضاء وقت طويل أمام التلفاز تشاهد افلام الكارتون واغاني الاطفال فتشمل عالم لها يجعلها تميل للعزلة
احتياجها لك يدل علي وحدتها في الأسرة وحاجتها لاخوة يشاركونها عالمها
عليك أيضا أن تزيدي قربك منها والحديث معها لتعوضيها عن الإحساس بغيابك وانشغالك ووحدتها
إذا لم تتحسن الحالة يمكنك عرضها علي الطبيب النفسي لعمل الاختبارات الخاص بالمهارات السلوكية وتشخيص وجود اضطراب سلوكي أن وجد

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
السلام عليكم
مرحبا بك
الانطوائية عند الاطفال ليست مرضية ولكنها سلوك حيث يكون سمات الطفل الانطوائي ان يعيش في عالمه الخاص ويتحدث قليلًا ويستمع اكثروبتركيز عليكى الاكثارمن محادثته وعليك محاولة تعديل سلوكه فلا تضغطي على طفلك ولا تجبريه على التفاعل أو المشاركة في الأنشطة فقد يؤدي لنتائج عكسية والأفضل تشجيعه على التفاعل مع اقاربه أو أصدقائه المقربين ولا يجب إجباره على ممارسة الرياضات الجماعية ويمكن ممارسة ألعاب ثنائية كالتنس التي يمكن للطفل من خلالها بناء علاقات دون الشعور بالضغط وأخرجيه من دائرة أمانه مثل ارتباطه بوجوده معك وقد تكون غرفته اوأسرته دائرة أمانه وادخلى لحياته اشخاص جدد بالتدريج وعرفيه على أشخاص جدد و استمعي لطفلك واسأليه أسئلة لتخرجيه من عالمه الخاص ولا تتجاهلي اسئلته و العرض على الاخصائي لتعديل السلوك