احمرار الوجه و الاذن عند التعصب

رقم الاستشارة الطبية: 38790
تاريخ الاستشارة: 16 فبراير 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 336
زائر
انا في سخونة في ودني وشي جات فجاء كده كانت في الاول معايا طول اليوم وكانت بتذيد لم بتعصب ساعات كانت بتيجي لوحدة بردو ،دلوقتى بحس بيها في وشي بس بسيط وبتذيد لما بسخدم غسول او كريم ولم مش بستخدم حاجة بحس بيها في ودني لم بتعصب مع سخونة في وشي بردو بس مش زي ودني مع احمرار ف ودني بردو مفيش هرش ورحت لدكاترة كتير الي قالي حساسية والي قالي برد والي قالي جسمك بيفرز حاجات انا كنت باخدمصل حساسية وانتهى في فترة ظهور السخونة وكمان حصل انو رحت دكتور جلدية عملي جلسة ليزر بحجة ان وشي دهني ودة الحل وبردو كانت نفس فترة ظهور السخونة انا نفسيتي تعبت وللة انا مش عارف انا عندي ايه وبعدين محدش طلب تحليل محدش عملي حاجة وانا تعبت وكمان بحس دلوقتى بتوتر وبحس بدقات قلبي بردو

الجنس
ذكر
العمر
الوزن
تشخيص الطبيب
حساسية

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، مع التوتر يزداد إفراز هرمون الادرينالين الذي يعمل علي زيادة نبضات القلب لإمداد الدم لجميع اجزاء الجسم وخاصة العضلات
لذلك تشعر بالسخونة مع التعصب ، يحدث مع زيادة إمداد الدم للأعضاء أن يرتفع ضغط الدم ولذلك فإنك في حاجة لقياس ضغط الدم باستمرار ومتابعة قياسه خاصة أثناء فترات الشعور بالسخونة مع التوتر فقد يكون التوتر مصاحبا لارتفاع ضغط الدم ويحتاج ذلك إلي الابتعاد عن الأجواء التي تؤدي إلي التوتر
كما يجب العرض علي الطبيب لعمل فحوصات خاصة بالقلب كتخطيط القلب أو الايكو لاكتشاف سبب الاعراض واستبعاد أن يكون لديك خلل في أداء القلب

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
السلام عليكم، ،انا في سخونة في ودني وشي جات فجاء كده كانت في الاول معايا طول اليوم وكانت بتذيد لم بتعصب ساعات كانت بتيجي لوحدة بردو ،دلوقتى بحس بيها في وشي بس بسيط وبتذيد لما بسخدم غسول او كريم ولم مش بستخدم حاجة بحس بيها في ودني لم بتعصب مع سخونة في وشي بردو بس مش زي ودني مع احمرار ف ودني بردو مفيش هرش ورحت لدكاترة كتير الي قالي حساسية والي قالي برد والي قالي جسمك بيفرز حاجات انا كنت باخدمصل حساسية وانتهى في فترة ظهور السخونة وكمان حصل انو رحت دكتور جلدية عملي جلسة ليزر بحجة ان وشي دهني ودة الحل وبردو كانت نفس فترة ظهور السخونة انا نفسيتي تعبت وللة انا مش عارف انا عندي ايه وبعدين محدش طلب تحليل محدش عملي حاجة وانا تعبت وكمان بحس دلوقتى بتوتر وبحس بدقات قلبي بردو
أهلاً بك
يعتبر احمرار الوجه و الاذن عند التعصب شئ طبيعي حيث أن القلب بعمل وقت التعصب بجهد مضاعف فيضخ الدم بكميات كبيرة للجسم نتيجة لذيادة ضرباته و نتيجة لترقق جلد الجسم أو جلد الاذن يظهر الاحمرار نتيجة لزيادة الدم المضخوخ، فلا يوجد منه أي قلق. لكن يجب عليك عمل الفحوصات الطبية الآتية لمعرفة ما إذا هنالك أي مشاكل في القلب:
CBC
ECG
Echocardiogram
نتمنى لكم السلامة والعافية.