انا فى عمره حالياالنهارده 21-03 . وموعد الدوره بتاعتى...

رقم الاستشارة الطبية: 99447
تاريخ الاستشارة: 21 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 42
زائر
انا فى عمره حالياالنهارده 21-03 . وموعد الدوره بتاعتى يوم 13-03 فأخذت اقراص ( Drospifem) من يوم 09-03 فبدأت نزول نقاط دم من يوم 17-03 مع المجهود فما هو الحل لوقف نزول النقط لاستكمال العمره.

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
مطتب
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا
تشخيص الطبيب
لا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
دواء دروسبيفم يحتوي علي هرموني الاستروجين والبروجسترون ويستخدم كمانع حمل وهي شبيه في تركيبه لحبوب ياسمين
وليس من استخداماته تاخير الدورة
وانتي تسببتي في اضطرابات هرمونيه اثرت علي بطانه الرحم وجعلتها تنقط دم
والطريقه الصحيحه كان انك تاخدي حبوب ستيرونات مثلا قبل ميعاد الدورة المتوقع ب5 ايام او تاخدي حبوب دروسبيفيم من اول يوم دم في الدورة التي اتتك قبل العمرة وتكملي الشريط ولا تتوقفي اسبوع بحيث تاخدي شريط بعده مباشرة وتوقفيه بعد انتهاء العمرة
والان ممكن تاخدي قرص
ديوسيد سي
3 مرات يوميا او قرص بروفين 400 مجم 3 مرات يوميا كمحاوله لايقاف التنقيط