نسيت حبة منع الحمل في اليوم التاسع عشر من الدورة...

رقم الاستشارة الطبية: 63220
تاريخ الاستشارة: 7 سبتمبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 179
زائر
نسيت حبة منع الحمل في اليوم التاسع عشر من الدورة وتناولتها مع حبة اليوم الموالي هل يمكن ممارسة الجماع دون الخوف من حدوث حمل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
1.55
الوزن
طبيعة العمل
لايوجد
الحالة النفسية
لايوجد
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
موانع الحمل
تشخيص الطبيب
لايوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
هو علي حسب نوع الحبوب
لو الحبوب مركبه من استروجين وبروجسترون ودي بتؤخذ قرص يوميا لمده ٢١ يوم ولو نسيتي قرص بتاخديه اول ماتفتكريه حتي لو تاني يوم بالاضافه لقرص اليوم التاني طبعا
لكن لو حبوب احاديه الهرمون دي لو اتنست اكتر من ٣ ساعات
كنتي حتاخديها لما تفتكريها لكن كنتي حتوقفي الجماع يومين او تستخدمي عازل أو تاخدي حبه طارئه وبعد ١٢ ساعه حره أخري وطبعا تاخدي الحبه المنسيه اول ما تفتكريها