لو تكرمت ده تحليل تراكمي أنا عندي٢٦ سنة الطول 170 سم /...

رقم الاستشارة الطبية: 100667
تاريخ الاستشارة: 23 مايو 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 41
زائر
لو تكرمت ده تحليل تراكمي أنا عندي٢٦ سنة
الطول 170 سم / الوزن 80 كيلو جرام يوجد زيادة في دهون البطن ( كرش)
مصاب بالسكر نوع أول من حوالي ٨ سنوات
وباخد انسولين ميكستارد من ٨ سنوات مغيرتش النوع ده دايما ميكستارد
٤٠ وحدة صباحا
٢٠ وحدة مساء
ميلجا ؛ اسبوسيد
-لكن غالبا لا أتناول جرعة العشاء وبالتالي لا أستطيع أخذ جرعة الأنسولين المسائية -قياسات السكر الصائم والفاطر تتجاوز ال 250 في الأغلب دائماً في ارتفاع للسكر -وحالياً أعاني من كثرة التبول مع الخمول والضعف وعدم التركيز وفيه كرش في منطقة البطن
يا ريت إفادة حضرتك يا دكتورة هبة
وشكرا جزيلا لحضرتك

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
عادي
الحالة النفسية
غير جيدة
أمراض مزمنة
سكر نوع اول
أدوية مستخدمة
انسولين ؛ اسبوسيد ؛ ميلجا
تشخيص الطبيب
لم أزر طبيبا

المرفقات

  • IMG_٢٠٢٤٠٥٢٣_٠٦٣٨٢٥.jpg
    IMG_٢٠٢٤٠٥٢٣_٠٦٣٨٢٥.jpg
    101.8 KB · المشاهدات: 17

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
اهلا بك و الف سلامه عليك
الحقيقه غالبا مشكلتك في ارتفاع السكر الصباحي انك مش بتاخد جرعه المساء وبالتالي جسمك بيكون محروم من انسولين طول فترة الليل
وخللي بالك انت سكري نوع اول يعني غالبا جسمك مفيهوش انسولين طبيعي خالص
حاول ترجع تاخد جرعه الليل تقدر تاخدها ولو مع كوب زبادي او كوب لبن او تفاحه او موزة
وتابع بعد اسبوعين لو السكر بينخفض سنقلل لك جرعه الليل بس المهم تاخدها
وانصحك لو تقدر تاخد مع الفطار والغداء والعشا انسولين سريع المفعول زي actrapid
وتاخد قبل النوم انسولين طويل المفعول زي lantos
يكون افضل لان بالطريقه دي نكون حاكينا نظام ربنا اللي خلقو فينا وهو أن الانسولين بيفرز مع الوجبات وبالتالي يفضل مغطي الجسم طول اليوم