لا اتحكم في اعصابي ومتسرعه

رقم الاستشارة الطبية: 30734
تاريخ الاستشارة: 26 سبتمبر 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 311
زائر
انا مش بعرف اتحكم في اعصابي وردود فعلي متسرعه وعصبية جدا اغلب الوقت الحوار مبيكنش مستاهل بس بتعصب مبعرفش اتحكم ف نفسي عندي ٢٣ سنه ودا مسبب ليا مشاكل كتير جتي ف شغلي وحياتي الخاصة والمفروض اني هترقي بس مش هينفع بسبب عصبيتي محتاجة حل انا محتاجة اتعالج محتاجة اكون كويسة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
كول سنتر
الحالة النفسية
زفت
أمراض مزمنة
ضغط
أدوية مستخدمة
مفيش
تشخيص الطبيب
مروحتش لدكتور

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
اهلا بكي و الف سلامه عليكي
الموضوع بسيط ان شاء الله
مجرد اعترافك بالمشكله معناته عندك استعداد للحل
اول شيئ لازم تبتدي تمارسي رياضه بصفه و يوجا بصفه خاصه هتساعدك جدا في تهذيبك و تهديتك و مساعدتك في السيطرة علي نفسك
ثانيا تبدأي تعملي جلسات التنفس العميق عن طريق اخذ نفس عميق جدا و تتطلعي ببطء و تقدري تتعلمي طريقتها من اي فيديو ع اليوتيوب
بتعملي حوالي 12 نفس عميق و تكرري دا علي فترات
و أخيرا لو كل دا مجبش النتيجه المرجوه انصحك بمراجعة اختصاصي تنميه بشريه او طبيب نفسيي و البدء في عمل جلسات تعديل سلوك

Dr Doaa Amer

أخصائي الجلدية والتجميل والليزر
السلام عليكم
اولا معني اعترافك بالمشكلة هو انكي انسانه ذكيه ولماحه وتريدين تطوير نفسك للأفضل
ثانيا
يجب أن تبحثي عن السلام الداخلي مع صديقه مقربه او احد افراد العائله
ابتعدي عن أي ضغوط نفسيه او عصبيه
ولو مش مرتاحه ف مكان غيريه او اتركيه
ثالثا
علمنا رسولنا الكريم انه عند الغضب نذهب للوضوء تحت أي ظروف فماء الوضوء يطفيء الغضب والصلاه تهدي الأعصاب
أيضا عليكي بالتسبيح والاستغفار فقد ثبت علميا ان كثرة التسبيح تفرز مواد مهديءه للاعصاب
رابعا
عليكي بممارسة بعض الرياضيات كما ذكر زميلي د.ايمن نجيب سابقا
وشكرا

Dr Hatem sayed

أخصائي طب الأسرة والجراحة العامة
دى اعراض اضطراب القلق...وهو يصيب الكثير في حياتنا العصرية
واوصيك بعمل تمارين الاسترخاء والتنفس بعمق..والتفكر في المشاعر السلبية حين قدومها..وعدم الاستسلام لها ومحاولة تجاهلها او تعديلها..وكذلك التفكير ببطء وروية في كل موقف وكيفية التصرف بهدوء والتكلم بهدوء...وكذاك العمل على تفريغ هذة الشحنة بالكتابة علىاسباب الغضب وكيفية مقاومتة من وجهة نظرك و نظر الاخرين
وكذلك يوجد بعض الادوية المساعدةكالbenzodiaspin وكذاك اخذ بعض الفيتا والمعادن مثل MG/ZINC وفيتا B وC