كيس مياه على المخ منذ الصغر

رقم الاستشارة الطبية: 30634
تاريخ الاستشارة: 24 سبتمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 364
زائر
انا مولودة بكيس مية عالمخ فضلت اتعالج منه لحد ما كان عندي 8 سنين تقريبا وساعتها الدكتور قال ان حجم كيس المية ثابت ومش بيزيد ف هقدر اتعايش معاه...حالياً انا بقيت احس بأعراض من فترة زي ان الصداع مش بيسيبني تقريبا وبيكون شديد جدا ساعات المسكنات بتسكن وساعات مش بتأثر ... والتركيز عندي بقى منعدم تقريباً... وأحياناً بحس بتشويش في الرؤية وكإن حاجة قدام عيني بس مش بتطول ..ممكن عشر دقايق وتروح..هل ممكن يكون ده بسبب كيس المية وهل ممكن حجمه يزيد بعد ما كان ثابت لفترة طويلة..ارجو الرد

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
حساسية
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
مرحبا
و الف سلامه عليكى
بالنسبه للكيس
ثبات حجم الكيس بوقت من الأوقات لا يعني تجاهل الموضوع.. هذا النوع من الاكياس غالبا بيكون نوع اسمه كيس عنكبوتي و هذا النوع احيانا بعد فترة ثبات نسبي بالحجم بيبدأ يكون مويه و يزيد بالحجم و يضغط علي الاجزاء القريبه منه فيسبب ارتفاع بضغط المخ و بالتالي ينتج عنه بعض هذي الأعراض
المطلوب حاليا
اولا فحص قاع العين
ثانيا عمل اشعه مقطعيه على المخ
و مراجعتنا بصورة الفحوصات الطبية لاستكمال العلاج