كثرة التبول كل ربع ساعة مع حرقان البول والم فى الشرج

رقم الاستشارة الطبية: 58905
تاريخ الاستشارة: 1 مايو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 105
زائر
اعانى مشاكل والام فى الجهاز التناسلى ؟ كل الاطباء يقولون ان ده شئ عادى لمثل سني 63
ولكن اصل الى درجة انى ممكن ادخل الحمام للتبول كل ربع ساعة لمدة خمس ساعات؟
أو ادخل الحمام أثناء النوم من ٥ الى ١٢ مرة فى خمس ساعات نوم؟
أعتقد ان ده مش طبيعى. بالإضافة لحرقان البول الرهيب فى كثير من الأحيان والآلم فى الشرج
انا بس عندى استفسار محدد
هل لو اخدت هرمونات انوثة تقلل من مشاكلى ؟
انا اعرف انها بتصغر حجم البروستاتا والخصية واعتقد ان دول اهم حاجتين مسؤلين عن الالام التى اعانيها
انا اعلم ان لها ايضاً اثار جانبية اخرى ولكنى مستعد ان أضحى باى شئ فى سبيل التخلص من الالم التى اعانيها
برجاء النصيحة ولكم جزيل الشكر

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
صعب الرد
أمراض مزمنة
ضغط و سكر
أدوية مستخدمة
Ebilat Retard ,Concor 5mg ,Decongestyl Uvamin Retad Neurovit Ruta C 60

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اولا يجب عمل اشعه تلفزيونيه على البروستاتا للتاكد ان بها ورم ثاني شيء عمل تحليل معين اسمه PSA
الاستبعاد وجود ورم سرطاني بها
ثالث شيء هناك علاجات لارخاء مجرى البول وممكن علاجات موجهه لانكماش الغده لكن لا يوجد علاجات بالهرمونات الانثويه للعلاج لا لتضخم البروستاتا الحميد ولا حتي الخبيث
فهناك ادويه تحسن التبول مثل الدوكسازوسين والبرازوسين وهي ادويه لعلاج الضغط في الاساس لكن طبعا لازم التاكد ان هو تضخم حميد لان العلاج سيختلف تماما لو كان ورم خبيث في البروستات
وايضا هناك دواء يسمي فيناستريد وهذا مضاد لهرمون الذكورة لانه يقوم بمنع تصنيعه لانه يضاد انزيم معين داخل في تصنيع التستوستيرون وهو هرمون الذكورة مما يؤدي إلي انكماش غده البروستاتا
لذلك ارجو المتابعه مع طبيب مسالك بوليه للتشخيص والعلاج