كان عندي كورونا من ست شهور وكان عندي تليف رئوي واتعالجت ودلوقتي لما بيجيلي برد بحس بالم في صدري ونهجان والم في ظهري من فوق ناحية الرئة ده يبقي...

رقم الاستشارة الطبية: 42886
تاريخ الاستشارة: 10 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 387
زائر
كان عندي كورونا من ست شهور وكان عندي تليف رئوي واتعالجت ودلوقتي لما بيجيلي برد بحس بالم في صدري ونهجان والم في ظهري من فوق ناحية الرئة ده يبقي التهابات ولا حساسية وممكن اخدله ايه

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
كويسة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
عاده بعد دور كورونا بيصاب المرضي بحساسيه صدريه لمده شهرين تقريبا تسمي اعراض postcovid وهي وجود كحه والم بالصدر وضيق نفس بالرغم من وجود اشعه وتحاليل سليمه
في حاله حضرتك وانك بتقولي أن حالتك وصلت لتليف ده يخلينا نقول إن ممكن يكون في حساسيه واحتمال تكون مزمنه
ع العموم متقلقيش خير إن شاء الله
لكن يجب عمل اشعه مقطعيه للاطمئنان لتطور الحاله وقياس اكسجين الدم وقياس كفاءة الرئه وده عن طريق جهاز بتشتريه من الصيدليه ومرفق معاه طريقه استخدامه
انا ممكن ابقي اقولك تستخدميه ازاي
أو تعملي spirometry وهو قياس كفاءه رئه لدي طبيب الصدريه بجهاز معين حتي نعرف هل تحول الموضوع معامل ل مرض الربو الشعبي ام لا
اعملي حاليا تحليل صورة دم وcrp
خدي تافنك ٥٠٠مجم قرص كل ١٢ساعه لمده ٥ايام وخدي جلسات استنشاق يوميا في المستشفي
وخدي بخاخه مفلونيد كل ١٢ساعه يوميا لمده شهر ضعي كبسوله داخل البخاخ واضغطي من الجنبين واشفطي بالفم من المبسم ولا تنسي تمضمضي فمك بالماء حتي لا تنمو عليه الفطريات

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
وجود التليف يؤدى الى حدوث فقد جزء من الرئة لوظيفتها مسببا النهجان والم صدر
كما قد يصاحب الاصابة بنزلات البرد التهاب بالعضلات مسببة للالم ايضا ولكن يجب استبعاد قصور القلب
يجب عمل رسم قلب وقياس نسبة الاكسجين بالدم وصورة اشعة على الصدر
واخذ قدر كافى من الراحة والاهتمام بالتغذية السليمة والاكثار من الاطعمة الغنية بفيتامين سى لرفع مناعة الجسم والحماية من تكرار نزلات البرد
يجب مراجعة طبيب الصدر للفحص ووصف العلاج تبعا للتشخيص
ونتمنى لك السلامة العافية