انا دوست على مسمار و دخل بعمق سم و خرج لكن طلع دم منه و...

رقم الاستشارة الطبية: 100317
تاريخ الاستشارة: 2 مايو 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 41
زائر
انا دوست على مسمار و دخل بعمق سم و خرج لكن طلع دم منه و غسلته بالميا بس و مكنتش اعرف انه مسمار اصلا غير الصبح بعد ٨ ساعات و المسمار مصدي و انا اخدت حقنة جرعة واحدة من التيتانوس من حوالي٣ سنين لما كنت حامل ف البيبي التاني و دلوقت اخدت فلاجيل قرص واحد و بحط مضاد حيوي موضعي اسمه فيوسكورت و اعتقد اني اخدت الجرعات الاولى بتاعة الطفولة لاني من جيل التسعينيات هل كدة ف أمان و لا اعمل ايه مع العلم اني باخد كولشسين

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
خالية
الحالة النفسية
متوترة
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
كولشسين
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
بصي لو انتي اخدتي علي الاقل 4 جرعات في طفولتك من لقاح التيتانوس فانتي ممنعه وستحتاجي كل 10 سنوات جرعه منشطه وطالما انتي اخدتي جرعه من 3 سنوات
فمفيش قلق عليكي
وجيد انك اخدتي حقنه بعد دخول هذا المسمار لكن الافضل انها تكون بعد 6 ساعات من التعرض للوخذ أو التعرض ل الجروح الملوثه غالبا التي تحدث خارج المنزل
استمري في الغيار علي الجرح وممكن تاخدي مضاد حيوي لو تورمت ونزل منها صديد