خطر وقوع غطاء الكانيولا

رقم الاستشارة الطبية: 25048
تاريخ الاستشارة: 12 يونيو 2021
أجوبة: 3 / مشاهدات: 3250
زائر
هو ممكن لو حد نام وهو مركب كانيولا والغطاء الابيض وقع ممكن يفقد دم لحد الموت ؟؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Yasser Gomaa

استشاري الجراحة العامة
هذا غير صحيح.. لانه يحدث تجلط في الجزء البلاستيكي من الكانيولا في الوريد.. وعند اعاده الاستخدام يتم تسليك الكانيولا .. اما في بعض امراض الدم مثل هيموفليا فإنه من الخطر فتح الكانيولا. لان تجلط الدم لايحدث.

Dr Sahar Mohamed

طبيبة نساء وتوليد
اذا كانت الكانيولا تم تركيبها منذ فترة فيحدث تجلط بالدم مكان التركيب ولا يحدث نزيف منها غالبا

يرجى ايضاح الهدف من السؤال لتقديم المساعدة كما يجب

زائر
الفتره دي بركب محاليل وف وقت صحيت لقيت الغطاء واقع وقليل من الدم نزل ف قفلته سريعا وخايفه دا يتكرر معايا تاني ف هل لو دا حصل تاني ممكن ينزل دم كتير ولا هو بيبقي قليل ومفيش خطر؟