حامل بشهر الاول بحس بخمول شديد وعدم نوم ولما بعرف انام...

رقم الاستشارة الطبية: 100105
تاريخ الاستشارة: 20 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 21
زائر
حامل بشهر الاول بحس بخمول شديد
وعدم نوم ولما بعرف انام كويس ولا عارفه اسيطر علي خمول لدرجه مش قادره اشوف متطلبات البيت
أيه الحل؟

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
طبعا عادي في الشهور الاولي للحمل ان يحدث خمول وكسل وثقل بالجسم والثديين وتقلبات مزاجيه
ودخول للتبول كثيرا واحساس بغثيان وممكن قئ
وكل ذلك بفعل هرمون الحمل bhcg
لكن يجب استبعاد وجود كسل بالغده الدرقيه والذي احيانا بيكون موجود بالسيده الحامل
لذلك ارجو تحليل
tsh
t3
t4
ويجب تحليل صورة دم لاستبعاد وجود انميا ويجب قياس ضغط وسكر وتحليل بول ومتابعه دوريه مع طبيبتك كل شهر في اول ثلاث اشهر حمل
ولو مفيش مشكله في الغده او انميا
حاولي تشربي سوايل وتاكلي خضراوات وفاكهه وتاخدي شاور قبل النوم وتنامي في مكان هادي وجيد التهويه وحاولي تبعدي عن الموبايل والذبذبات بقدر الامكان