هل حضرتك تنصحينى بأخذ حقنة التيتانوس فى الحمل وتبقى فى...

رقم الاستشارة الطبية: 100020
تاريخ الاستشارة: 16 أبريل 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 36
زائر
هل حضرتك تنصحينى بأخذ حقنة التيتانوس فى الحمل وتبقى فى اى شهر علما بأن ده حملى الاول والدكتور قالى متاخديهاش بس مفيش واحده حامل اعرفها ماخدتهاش وكلهم مستغربين

الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
نعم انصحك باخذ حقنه التيتانوس اثناء الحمل لانها بتحمي من عدوي شديده الخطورة تسمي التيتانوس الوليدي لانك متضمنيش ان كنتي ستلدي في مستشفي لان ممكن ياتي الولاده طبيعيه فجاه بدون ترتيب وتتعرضي لعدوي بسبب عدم تعقيم المكان
وميعاد اخذ المصل هو الشهر الخامس من الحمل ثم بعد شهر والجرعه التالته ممكن تؤخذ بعد 6 شهور او بالحمل التالي ويجب اخذ جرعه بعد سنه من هذه الجرعه
ثم جرعه بعد سنه من الجرعه الرابعه بحيث السيده تكون اخدت 5 جرعات بعدها تصبح السيده ممنعه مدي الحياه