السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ولدت ابنتى من ٦ايام...

رقم الاستشارة الطبية: 99549
تاريخ الاستشارة: 26 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 47
زائر
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ولدت ابنتى من ٦ايام بالشهر الثامن اول اسبوع ليها ونزلت الحضانه نظرا لضيق بالتنفس وكانت تزن ٢ونصف كيلو والآن تقريبا بقت تزن كيلو ونصف هل ده طبيعى للأطفال وامتى اعرف ان حالتها تسمح بالخروج ّ؟
وبالنسبه للبن الام اصفيه كل يوم لحين خروجها ويتشال بالتلاجه ولا يترمى ولا لا داعى لتصفيته؟

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
قلق وارق

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
وزن الأطفال ممكن يقل عن وزن الولادة في أول أسبوع من الميلاد بمقدار ١٠% من وزن الطفل عند الولادة
لكن كون الطفله وزنها ينزل كيلو فده مش طبيعي
حاولي تراجعي هل التغذيه كافيه ام لا
ويجب البنت يتعمل لها ايكو علي قلبها لاستبعاد ثقوب القلب وارتفاع ضغط الرئة ويجب يتعمل اشعه عاديه ع صدرها ومزرعه دم وتحليل كيمياء الدم وصورة دم ونسبه صفراء الدم ولو كل دة سليم ممكن تخرج
وبالنسبه للبن الام نعم يتشفط بالشفاط وتبعتيه للحضانه ليتم ارضاعه للطفله بالببرونه لان به أجسام مناعيه حتحسن حاله البنت بسرعه
واللبن الزيادة يوضع في ببرونات في الفريزر