انا باخد اميجران ادكو للصداع النصفى ليا 6 سنين دلوقتى و...

رقم الاستشارة الطبية: 100474
تاريخ الاستشارة: 12 مايو 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 14
زائر
انا باخد اميجران ادكو للصداع النصفى ليا 6 سنين دلوقتى و باخد كل يوم خمس أو ست مرات منه
و دلوقتى هتجوز بعد شهر
هل فى مشكلة ممكن تحصل فى الحمل أو ممكن يعمل تشوهات للجنين
و لو فى مشكلة اعمل ايه عشان متحصلش
هى 28 سنة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
لا اعمل
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
صداع نصفى
أدوية مستخدمة
اميجران ادكو
تشخيص الطبيب
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
لو انتي مريضه مزمنه بالصداع النصفي او الشقيقه تم تشخيصك عن طريق الطبيب النفسي
(ودة مرض مزمن له غالبا عامل وراثي بيحدث فيه نوبات صداع علي نصف الوجه)
وهذا الدواء بيشعرك بالراحه وبيقلل النوبات مفيش مشكله تاخديه
لكن 5 مرات يوميا كتير جدا لانه له اثار جانبيه ويكفي انك تاخديه مره او مرتين يوميا فقط
اما بالنسبه للحمل فهو ممنوع اثناء الحمل
يعني لو حملتي ستتوقفي عن تناوله فورا لانه فعلا ممكن يسبب تشوهات اجنه لا قدر الله والافضل انك توقفيه في بدايه الزواج حتي قبل ان تعلمي انك حامل