انزيم انيميا الفول ونقل الدم

رقم الاستشارة الطبية: 11157
تاريخ الاستشارة: 17 أغسطس 2020
أجوبة: 6 / مشاهدات: 525
زائر
ابني عنده انيميا الفول عملنا ليه تحليل طلع الانزيم 1.3هل كده كويس ولا لا ولو مش كويس ايه العمل مع اني منعاه من كل الممنوعات

الجنس
ذكر
العمر
الوزن

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
تخنلف القيمة حسب نوع طريقة الغخص المستخدمة لكنها منخفضة لديه بكل الاحوال
العلاج الرئيسي هو تجنب مايمكن ان يسبب نوبة انحلال

Dr. Samar Essam

طبيب معتمد
تعتبر النسبة منخفضة و ينصح بتجنب كافة البقوليات و الأغذية الغنية بفيتامين سي كالليمون و الجوافة و البرتقال و بعض المسكنات و المضادات الحيوي التي تحتوي على السلفا و بعض أدوية القلب و الأسبرين.. مع التمنيات بدوام الصحة والعافية

زائر
هل الانزيم DP6G بتاع مريض انيميا الفول لما يكون 1.3 ممكن يحتاج نقل دم ولا لا خاصه انه قليل الاكل الايام ديه

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
لا علاقة لقيمة الانزيم بنقل الدم
بل يجب اجراء خضاب وحديد
والتركيز على التغذية المناسبة له
فهو فقط يمتنع عن البقوليات الخضراء مثل الفول والفاصوليا والبزلاء

زائر
حضرتك ابني عنده انيميا الفول هل ينفع اكله باذنجان والجبنه المعلبه والعصائر المعلبه و ينفع استخدم زيت التموين اللي داخله وزيت صويا في قلي البطاطس مثلا والمصاصه بتاع الاطفال والبسكويتات والشيبسي وشكرا واسف على الازعاج

Dr. Mohammed Al-Frras

اختصاصي بامراض وجراحة الاوعية الدموية
كل ماذكرتي يمكن ان يتناوله بامان ان شاء الله
فقط يتجنب البقوليات الخضراء مثل الفول والفاصوليا والبزلاء وعدم تناول اي دواء الا باستشارة طبية