انا شاب اتعرضت لضغوط نفسيه فوق طاقتي بسبب حد اذأني وافتراء عليا وشوه سمعتي لمده سنه كامله وانا شخص حساس جدآ بقالي شهرين لمجرد انى انزل الشارع بس...

رقم الاستشارة الطبية: 44096
تاريخ الاستشارة: 29 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 472
زائر
انا شاب اتعرضت لضغوط نفسيه فوق طاقتي بسبب حد اذأني وافتراء عليا وشوه سمعتي لمده سنه كامله وانا شخص حساس جدآ ، بقالي شهرين لمجرد انى انزل الشارع بس بخس بخوف رهيب بدون سبب وابقى هموت من سرعه ضربات القلب وفى بعض الاحيان بحس برعشه فى الشفايف و تحت العين ولو قابلت حد مبقدرش حته اكلم معاه ومخذول من نفسي جدآ ومش عارف اعمل وتفكير الانتحار مش سايبنى بسبب الظلم اللى عايش فيه ، دلوقتى انا فى ايام امتحانات ودخلت الماده الاوله مقدرتش اركز من فى الامتحان بسبب الخوف الشديد المبالغ وضرابات قلبي سريعه جدآ وخاصتآ انى كنت شخص طبيعي وعادي مكنش بيحصلى الكلام دا ارجوا الافاده ولو فى برشام مهدأ او حاجه تقلل التوتر دا خاصتآ فى وقت الامتحان

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
لا تقلق هديء نفسك
ثق بالله وارجع لطبيعتك وربنا اكيد سيجلب لك حقك
خذ قرص اندرال ١٠ مجم قبل الخروج من البيت بنصف ساعه
خذ حقنه نيوروتون كل اسبوع لمده شهر
لو لم تتحسن حنضطر نزور الطبيب النفسي لوصف علاج دواءي

Dr Marwa Ibrahim

مرحبا بك ، الأعراض التي تعاني منها قد تكون اضطراب نفسي حقيقي نتيجة التعرض المزمن لضغط نفسي وفي هذه الحالة لابد من زيارة الطبيب النفسي وخاصة مع ظهور أعراض عضوية كخفقان القلب ، يمكنك تناول أقراص ciprapro10mg قرص واحد قبل النوم والاستمرار بنفس الجرعة ونفس الموعد تماما يوميا لتقليل اعراض الاكتئاب والخوف ، لا يجب توقف الدواء من تلقاء ذاتك بل الافضل العرض علي الطبيب النفسي قبل تناول الدواء لتقييم حاجتك لتناول أدوية اخري أم الحاجة لعلاج سلوكي معرفي