النوم والخمول مع علاج الوسواس القهري و اضطراب الانية

رقم الاستشارة الطبية: 32405
تاريخ الاستشارة: 21 أكتوبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 572
زائر
دلوقتي انا بقالي شهرين باخد دواء anafronil 75mg ودواء moodapex 50 و quitapex 25 واول ٢٠ يوم كان النوم عادي لكن بعدها بقيت عايز انام علطول حتي لو نمت ١٢ ساعة بصحي عايز انام وانا قلقان من احساس النوم والخمول المستمر ده وكمان فيه حاجة تانية من ساعة ما اخدت الادوية ديه والبول عندي بعمله بصعوبة جدا ولازم ابقي قاعد ياريت الرد علي السؤالين وشكرا جزيلا

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
عندي وسواس قهري واضطراب الانية
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
Anafronil و moodapex و quitapex
تشخيص الطبيب
وسواس قهري من الموت واضطراب الآنية

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
مرحبا و الف سلامه عليك
نعم
هذي الأعراض من الاعراض الجانبيه المعروفه لهذي الادويه لذلك يجب عليك زيارة الطبيب النفسي الذي وصف لك اياها بحيث انه اذا كان قد حدث استجابه و تحسن جزءي للحاله يجب تخفيف الجرعه بشكل تدريجي بسيط كما يحدد لك الطبيب بحيث انه يتم التقليل من هذه الاعراض الجانبيه شيئا ف شيئا
و لكن بكل الاحوال ما تغير ابدا الجرعه من حالك و لا توقف الدواء بنفسك
لابد ان يتم ذلك تحت اشراف طبي مباشر