التهاب شعبي ثم التهاب المعده

رقم الاستشارة الطبية: 32357
تاريخ الاستشارة: 21 أكتوبر 2021
أجوبة: 5 / مشاهدات: 511
زائر
كنت اعاني الأسبوع الماضي من التهاب شعبي و عملت مسحه و كانت سلبي و الحمد لله راحت كل الاعراض بس الأسبوع ده ظهر عندي وجع شديد في المعدة مع غثيان و قيئ عند تناول أي شيء و بعد زياره المستشفى تم التشخيص انه التهاب معده. هل يمكن ان يكون كورونا؟

التحليل المرفق الأول من أسبوع الأول من دور ألتهاب الشعبي و صوره الدم الأخرى كانت منذ بداية التهاب المعدة

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن

المرفقات

  • 246612732_355847459560985_8068978991678839558_n.jpg
    246612732_355847459560985_8068978991678839558_n.jpg
    46.2 KB · المشاهدات: 177
  • 246773682_746466640081005_7496623715792537343_n.jpg
    246773682_746466640081005_7496623715792537343_n.jpg
    42.3 KB · المشاهدات: 111

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
بعد فحص الاعراض والصور تبين أن هذه الأعراض نتيجة إلتهاب في الشعب الهوائية
نتيجه اصابه فيروسية عاديه يمكن ان تكون كورونا او لا
المهم انها سلاله ضعيفه
اما التهابات المعده فهي عرض طبيعي يحدث في حالات كثيرة بسبب ابتلاع المخاط أثناء الإصابة ولن تستمر طويلا وسرعان ما تزول مع العلاج وننصح بتناول وجبات خفيفه وفاكهة وخضروات وعصائر فريش ومشروبات ساخنه ينسون ونعناع وليمون والاكثار من شرب الماء
الفحص
نسبة مضادات جرثومة المعده في الدم
اوميز ٢٠ كبسولات كبسولة بعد الفطار والعشاء
دايجينورم قرص قبل الاكل ثلاث مرات

زائر
دكتور متشكره جدا لرد حضرتك السريع. دلوقتي من امبارح بليل لساني ابيض و حاسه ان فيه لعاب كتير في الفم اكتر من الطبيعي و حتي معرفتش انام كويس بليل بسببه و لحد دلوقتي نفس الحال. هل فيه حل للموضوع ده و هل ده بردو بسبب إلتهاب المعده؟
و حضرتك كنت قلت اشرب مشروبات ذي النعناع و اليمون بس لما بشربه معدتي بتوجعنى جدا و كمان لو اكلت تفاح بيقلب بمغص بردو

بالنسبه لجورسومه المعده انا كنت عامله التحليل in stool بتاعها في أول الشهر ده و كانت النتيجه الحمدلله negative هل محتاجه اعيده تاني؟

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
ربنا يبارك فيكي
شوفي يا استاذه ندا
بالنسبة للنعناع هيريح المعده وبلاش الليمون
اما التفاح ممكن تشيلي القشرة بتاعته
العلاج ده كتير
Nexium 40 before breakfast and dinner- Gastrobiotic every 24 H- Mosapride every 8 hours -Coloverin-d every 8 hours
هنكتفي ب نيكسيوم و كولوفرين اقراص
بالنسبة للسان بيبقي بسبب التهابات فطرية على اللسان ويزداد مع عسر الهضم
الفحص
نسبة جرثومة المعده في الدم
فيدال تست
العلاج
جنتيان بلو مسه للسان 3 مرات يوميا
ميكوناز جيل للفم بعد الفطار والعشاء
ولا داعي للقلق من ابتلاعهم

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
مرحبا
و الف سلامه عليكي
هذي بالغالب سببها التهابات عاديه بالمعده و هو عادة ما يحدث بعد الالتهابات الفيروسيه بالجهاز التنفسي العلوي و قد تحدث أحياناً بسبب كثرة تناول الادويه خصوصا المسكنات
يفصل اخذ اطعمه سهله الهضم و لينه مثل الخضار والفواكه و الزبادي
و المسلوق بصفه عامه

Dr Ayman Aguib

أخصائي جراحة مخ وأعصاب و العمود الفقري
مرحبا
والف سلامه عليكي
نعم يوجد حل
يمكن استخدام حبوب بسكوبان مرتين في اليوم قبل الاكل
اذا كانت المشروبات الدافئة تسبب لك مشكله خصوصا الليمون ممكن نتجنبها و ناخد مكانها مغلي النعناع مثلا
تحليل الجرثومه بيكفي لا تعيدي مره ثانيه