التهاب خلوي في الساق

رقم الاستشارة الطبية: 12714
تاريخ الاستشارة: 22 سبتمبر 2020
أجوبة: 2 / مشاهدات: 371
زائر
عندي التهاب خلوي في ساقي واخد علاج والورم نزل بس لسه في وجع ولما نزلت الشغل رجعت تورم تاني عاوز اعرف اعمل ايه الاسباب والوقاية

الجنس
ذكر
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
دافلون ٠ Exaretic حاليا

Dr. Moshira Hussein

طبيب جلدية
الالتهاب الخلوي cellulitis التهاب بكتيري يصيب طبقات الأدمة وما تحتها من دهون
ويتم علاجه عن طريق المضادات الحيوية مثل الفلوكساسين ٥٠٠ مجم كبسولة ٤ مرات يوميا لمدة أسبوعين.
تقل الاعراض تدريجيا وصولا الى التحسن التام خلال اسبوعين.
لابد من اخذ العلاج كاملا حتى نتجنب عودة الالتهاب

Dr. Rasha Gamal Eldin

أخصائي جلدية وتناسلية وتجميل وتغذية علاجية
الاسباب هي السمنة أو مرض السكر والوقوف لفترات او ترك الساق على الأرض لفترة في الجلوس بيساعدو على الالتهاب الخلوي وواضح انك لم تكمل كورس العلاج للآخر لأن العلاج يحتاج لفترة طويلة لذا ينصح بمتابعة العلاج مرة أخري مع الطبيب