اكتئاب مع ميول للانتحار

رقم الاستشارة الطبية: 30514
تاريخ الاستشارة: 22 سبتمبر 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 243
زائر
عندي ١٨ سنه يعاني من اكتئاب وميولي للانتحار دائما

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبة
الحالة النفسية
تحت الصفر
أمراض مزمنة
مفيش
أدوية مستخدمة
مفيش
تشخيص الطبيب
مزورتش

Dr Michael Waheed

أخصائي الأمراض العصبية والطب النفسي وعلاج الإدمان
شفاك الله وعافاك
فى مرحلة المراهقة والنضج هذة
عادة ما يتكون أفكار كثيرة لدى الشباب
ناتجة عن خبرته الخاصة غير الناضجة في الحياة والأهم عن نفسه ودورة.
معظم الأفكار تكون سلبية ومحبطة، أحاسيس بالذنب والاحتقان، أحاسيس بالدونيه وكرة النفس.
الاكتئاب هو عدو خفي، يظهر في الأفكار اولا، ينتج عنه مشاعر، تبقى المشاعر السلبيه وتدوم.
الانتحار هو الهروب من المشاكل، التي تبدو ضخمة وقاسية، وذلك بسبب عدم اكتمال الصورة الحياتية والنضج الكامل. رغم أن معظم الشباب في هذا السن لايتقبلون النصيحة ويتمردو على الأكبر والواقع المحيط.
عزيزي لا تستسلم للمشاعر، الاحساس بالضيق والعزله والإحباط، هناك تفسير وحل لمعظم ما يدور بعقلك.
عليك فقط أن تتحرك وتطلب المساعدة وجها لوجه، اذهب لطبيب الأمراض النفسية، لشحص مشهود له بالأمان سوف تجده مرحب بك، سياساعدك، سوف تجد عقلا آخر مع يفكر.
الله لم يخلقك عبثا، لك دور ، لا تترك للشيطان فرصة لاستخدامك لتنهي حياتك.

Dr. Hussein Elsaid

أخصائي باطنة
ايه يا رودينا اللي وصل النفسية تحت الصفر وانتي في السن ده
طب استني اما تكبري شويه وتتجوزي وتخشي دنيا وتخلفي شويه عيال يطلعوا عينك
الحمدلله وزنك كويس ومفيش امراض مزمنة يعني كل حاجه كويسه.
شوفي يا رودينا في السن ده هتشعري باعراض اكتر من كده وهتقابلك حاجات تضايقك وحاجات تفرحك
يعني الدنيا بتدور يوم حلو ويوم مر
الاعراض دي طبيعي تحصل في السن ده ومش انتي بس .
بسبب حاجات كتير منها
ضغط نفسي بسبب الدراسه
او علاقة حب فاشلة
او مشاكل أسرية
او مشاكل مادية
ومش انتي لوحدك كل الناس كده
وكل دي حاجات سهله وسهل التعامل معها.
وحالتك مش محتاجه علاج
لان انتي كويسه مش مريضه
هنعمل فحص
صورة دم كامله
وابعتيهولي