عندى ألم اسفل الظهر و عاملة عملية فى الفقرات وألم فى...

رقم الاستشارة الطبية: 64018
تاريخ الاستشارة: 2 أكتوبر 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 107
زائر
عندى ألم اسفل الظهر و عاملة عملية فى الفقرات وألم فى مفاصل الاصابع و خشونة بالركبتين و الدكتور اعطانى ادويه منها جابتين ٣٠٠ و سيمباتكس ٣٠ قرص مساءا قبل النوم من الاثنين و انا تعبانة جدا من ضربات قلب و نفس و صداع تعرق كل الاعراض سيمباتكس تقريبا عندى
ماذا افعل

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
موظفة
الحالة النفسية
مفيش مشاكل نفسية
أمراض مزمنة
خشونة فى المفاصل ألم فى الاصابع ارتجاعفى الصمام الميترالى ارتجاع مرئ
أدوية مستخدمة
أدوية كتير مفيش منها مشاكل ماعدا سيمباتكس بعد ما بدأت فيه تعبت جدا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
هو الحقيقه فعلا من ضمن الاعراض الجانبيه لدواء سيمباتكس سرعه ضربات القلب وسيمباتكس واسمه العلمي doluxetine
وهو دواء مضاد للاكتئاب وهو من ضمن مضادات الاكتئاب المانعه لاعاده امتصاص السيريتونين والنورادرينالين وماده النورادرينالين هي ماده شبيهه بالادرينالين وهي مواد تؤثر على القلب والاوعيه الدمويه وتؤدي الى انقباض الاوعيه الدمويه وارتفاع الضغط وسرعه ضربات القلب وطالما سبب لك مشكله وزياده في ضربات القلب
لذلك ارجو التوقف عنه تماما واستبداله بدواء اخر لكن بعد طبعا استشاره الطبيب الذي وصفه لك بان هذه ادويه تؤثر على المخ والجهاز الدوري
فلا يجب استشاره اي احد غير المتخصص