اختي عندها 16 سنة وبقالها اكتر من 3 سنين بتاكل الدهانات الحوائط من اي مكان كانت في الاول بتقدر تسيطر على نفسها وبعد كدة الموضوع اتطور ومش بتعرف...

رقم الاستشارة الطبية: 43343
تاريخ الاستشارة: 17 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 274
زائر
اختي عندها 16 سنة وبقالها اكتر من 3 سنين بتاكل الدهانات الحوائط من اي مكان كانت ف الاول بتقدر تسيطر ع نفسها وبعد كدة الموضوع اتطور ومش بتعرف تسيطر ع نفسها وبقت بتاكل من اي مكان ف البيت والدرس والمدرسه وممكن من الشارع ايه الحل وايه الدكتور اللي ممكن نروحله لعلاجها وشكرا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالبه
الحالة النفسية
تميل اي الجلوس بمفردها
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا يوجد

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
دي غالبا حاله نفسيه اسمها pica بيبقي سببها أنميا نقص الحديد بيبقي فيها الطفل بياكل من الحائط علشان يعوض نقص المعادن في جسمه
اعملي صورة دم ونسبه فرتين
اديها هيماكابس كبسوله بعد الغدا يوميا لمده شهر
قوللها أن ده غلط وأنه ممكن يسبب لها تسمم بماده الرصاص

التعديل الأخير:

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
هذا ما يسمى باضطراب البيكا وهو آكل الاشياء التى لا تصبح للاكل دون الشعور بمذاقها وتحدث مع الأطفال والاشخاص الذين بتصفون يسمات توجد ولذلك فعليك بمراجعة طبيب نفسية وعصبية لمساعدتها وربنا يعافيها ا

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
اختي عندها 16 سنة وبقالها اكتر من 3 سنين بتاكل الدهانات الحوائط من اي مكان كانت ف الاول بتقدر تسيطر ع نفسها وبعد كدة الموضوع اتطور ومش بتعرف تسيطر ع نفسها وبقت بتاكل من اي مكان ف البيت والدرس والمدرسه وممكن من الشارع ايه الحل وايه الدكتور اللي ممكن نروحله لعلاجها وشكرا
يسمى هذا باضطراب ال pica يعد اضطراباً نفسياً ، من الضروري عمل جلسة مع طبيب نفسي، كما ينصح بعمل تحليل صورة دم كاملة و تحليل فرتين للتأكد أن مستوى الحديد في الدم طبيعي، يجب تحذيرها و نصحها بهدوء و مساندتها حتى إنهاء العلاج النفسي. نتمنى لكم السلامة والعافية.