ابني عنده سنتين وعنده اسهال شديد ينفع اديله سريلاك فواكه ولا هيبقي غلط عليه واي الأطعمة اللى ممكن ادهالوا في الفترة دى وشكرا .

رقم الاستشارة الطبية: 59922
تاريخ الاستشارة: 21 مايو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 74
زائر
ابني عنده سنتين وعنده اسهال شديد ينفع اديله سريلاك فواكه ولا هيبقي غلط عليه واي الأطعمة اللى ممكن ادهالوا في الفترة دى وشكرا .

الجنس
ذكر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
اهلا بك
الاكل في فتره الاسهال يجب ان يكون مسلوق يعني ارز مسلوق تفاح مسلوق موز بطاطس مسلوقه
او بقسماط مع شاي فقط لا غير اي اطعمه أخري ستحتاج مجهود في هضمها وامعاء الطفل بها اسهال معنى كده ان الجدار ضعيف لان الغدد أو ال intestinal villi حصل بها ضمور والانزيمات الهاضمه قليله ويجب اعطاء الطفل محلول معالجه الجفاف لتعويض الفاقد وشراب زينك 5 سم يوميا من تركيز 20% لمده 14 يوم حتى لو الاسهال وقف غدا ويجب إعطاء الطفل lacteol forte و هي بكتيريا نافعه تساعده على الامتصاص وتحسن من مناعه الجهاز الهضمي