الاكل المناسب لعلاج جرثومة المعدة

رقم الاستشارة الطبية: 20777
تاريخ الاستشارة: 22 فبراير 2021
أجوبة: 2 / مشاهدات: 2860
زائر
انا عندى جروثوم في المعده عايز اعرف اي الاكل اللي اكله علشان العلاج تقيل وانا مش عارف اكله ايه ممكن تردو لو سمحتو

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
اه ادويه بسب كده
تشخيص الطبيب
جروثوم

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
يمكنك تناول الاطعمه جميعها ماعدا المقليات و الدسم و الاطعمه السريعه و الحوامض و المنبهات و التوابل العاليه والمعجنات والغازيات
وينصح بالاكثار من الفواكه والخضروات عالية الالياف مثل التفاح و البروكلي و شرب المياه و الزبادي و المشروبات غير الغازيه و الخاليه من الكافيين و الاكل يفضل مسلوق او مشوي بدون جلد و الاسماك المشويه و اللحوم الخاليه من الدهون و الرومي و الخبز الاسمر او خبز الشوفان

Dr. Hend Mohamed

أخصائي قلب وأوعية دموية
اولا تجنب جميع الاطعمة التي تؤدي إلى زيادة التهاب المعدة من مقليات واطعمة حارة وكذلك المشروبات الغازية واستبدالها بالاطعمة المسلوقه والمشوية فالفكرة أكثر بطريقة الطهي ومن الاطعمة التي تريح المعدة الرايب والبطاطا المسلوقة أو المشوية واللحوم المسلوقه وتجنب التدخين إذا كنت مدخن . شفاك الله وعفاك.