بنتي سبع شهور اكتشفت شعر في منطقه العانه (المنطقه...

رقم الاستشارة الطبية: 59163
تاريخ الاستشارة: 6 مايو 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 138
زائر
بنتي سبع شهور اكتشفت شعر في منطقه العانه (المنطقه الحساسه) و لكن خفيف جدا لازم ندقق النظر علشان نشوفه
و ظهر في رجليها و ايديها برضوه شعر و هي اصلا عندها شنب من اول ما اتولدت
هل يجب عرضها على دكتور غدد صماء
و جزاكم الله خيرا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ارجو الرجوع لطبيب الغدد الصماء لانه سيكشف علي الطفله ويقيس ضغطها
ويطلب تحليل cortisol وهرمون aldosterone
والذي يكون اقل من الطبيعي
و تحليل صوديوم وبوتاسيوم
لإستبعاد عيب خلقي بالغده الكظريه يسمي congenital adrenal hyperplasia
والذي يكون فيه زياده في افراز هرمون الذكورة والذي ممكن لو زاد يسبب زياده شعر الجسم والبلوغ المبكر لدي الاطفال
ونقص في هرموني ال cortisol و الaldosterone وهو هرمون منظم لنسبه الصوديوم والبوتاسيوم في الجسم