أنا بعاني من بلع الريق بشكل شبه مستمر مع احساس ب مضيقه...

رقم الاستشارة الطبية: 58153
تاريخ الاستشارة: 14 أبريل 2023
أجوبة: 1 / مشاهدات: 32
زائر
أنا بعاني من بلع الريق بشكل شبه مستمر مع احساس ب مضيقه في البلع و رائحه فم كريهه في الصباح بعد الاستيقاظ كشفت قالي عندك ارتجاع في المرئ وكتبلي نيكسيماش و جاناتون لمده شهر مع العلم اني اخذت نيكسيماش وانتودين لمده حوالي شهر قبل كده ومفيش نتيجه وحاليا أنا باخذ نيكسيماش و جاناتون لمده أسبوعين حتي الآن مفيش تحسن اعمل ايه ملحوظه لما اكل و أشرب مبيحصلش شنئه ولا حاجه بس بحس اني ببلع بلغم لما ببلع ريقي اعمل ايه

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
أمراض مزمنة
ضغط منخفض أحيانا
أدوية مستخدمة
نيكسيماش وانتودين و جاناتون
تشخيص الطبيب
ارتجاع المرئ

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
غالبا طعم سئ ورائحه سيئه بالفم صباحا ممكن تكون بسبب افرازات انفيه خلفيه بتنزل علي حلقك من الانف وتجعلك عايز تبلع ريقك باستمرار لتتخلص منها
وغالبا هذه الافرازات بسبب التهاب انف وجيوب انفيه
ارجو تكشف انف واذن لتاكيد التشخيص وممكن طبيب الانف والاذن يطلب منك اشعه مقطعيه علي الانف والجيوب الانفيه حيث يظهر بها ارتشاح في الجيوب الانفيه