ابنتي بتعمل حمام وهيا نايمه اكتر من مره في الليله وانا بصحيها ادخلها الحمام كلما بقلق وبدخلها الحمام قبل ماتنام وبتعمل برده ونومها تقيل جدا...

رقم الاستشارة الطبية: 43130
تاريخ الاستشارة: 14 مايو 2022
أجوبة: 3 / مشاهدات: 540
زائر
ابنتي بتعمل حمام وهيا نايمه اكتر من مره في الليله وانا بصحيها ادخلها الحمام كلما بقلق وبدخلها الحمام قبل ماتنام وبتعمل برده ونومها تقيل جدا .وبتزنق نفسها بالنهار ومابتدخلش الحمام بسرعه واوقات باخد بالي وبزعق لها علشان تدخل.
عندها املاح كنت عامله لها تحليل املاح ونوعها املاح اوكسالات وادتها فوار ستروسيد ماغنيسيوم بلس وبتعمل برده .اديها ايه ولا أعمل ايه معاها

الجنس
أنثى
العمر
6.5
الطول
الوزن

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
بنشخص الطفل انه عنده تبول لا ارادي اولي لو متعودش يعمل ف الحمام لو عدي عمره ٦سنوات أو تبول ثانوي لو بدأ يبلل نفسه بعد أن كان قد تعود ع الحمام لفترة
لكن بنتك عندها اسباب وهي أنها بتحبي البول ممكن تكون خايفه من حاجه ف الحمام خللي بالك أو بتسقع من التواليت
ووجود املاح عندها ممكن يسبب المشكله دي
وممكن يكون عندها رطوبه يعني مش متدفيه كويس وممكن تكون بتشرب مياه غازيه أو شاي أو عصائر بها سكر كتير
حاولي تمنعي السوائل قبل النوم ب٣ساعات ع الاقل وتمنعي الاكل الحادث والسكريات الكتير وتصحيحها كل يوم بالليل ف نفس المعاد بالمنبه حوالي الساعه ٢ بالليل
ادخلي معاها الحمام لو بتخاف ودفي القعده
لو كل ده متضبطتش بعد شهر
حتحتاج أما جهاز تنبيه يتوصل بها يصحيها لما المثانه تتملي أو علاج دواءي

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
ابنتي بتعمل حمام وهيا نايمه اكتر من مره في الليله وانا بصحيها ادخلها الحمام كلما بقلق وبدخلها الحمام قبل ماتنام وبتعمل برده ونومها تقيل جدا .وبتزنق نفسها بالنهار ومابتدخلش الحمام بسرعه واوقات باخد بالي وبزعق لها علشان تدخل.
عندها املاح كنت عامله لها تحليل املاح ونوعها املاح اوكسالات وادتها فوار ستروسيد ماغنيسيوم بلس وبتعمل برده .اديها ايه ولا أعمل ايه معاها
يجب عمل تحليل بول مرة أخرى للاطمئنان أنه تم علاج الأملاح، يفضل كذلك تشجيع البنت على دخول الحمام في النهار كل ساعتين مثلا مع عمل مكافئة لها أو حتى تشجيعها بالكلمات ، يفضل استبدال المشروبات الغازية بعصائر طازجة ، ينصح بالتبول قبل النوم مباشرة ، منع شرب الماء قبل النوم بساعة واحدة ، إذا لم تستجيب خلال اسبوعين يفضل زيارة طبيب امراض مخ و اعصاب. نتمنى لكم السلامة والعافية.

Dr Samah Mosaad

أخصائي باطنة
هذا تبول ليلى لا أردي عليك بمعالجة الاملاح والتاكد من انها لا تعانى من التهابات بولية وان ليس هناك عامل نفسي مثل الخوف من ان تقوم ليلا لدخول الحمام فحاولى التكلم معها بدون عصبية ومساعدتها فى دخول الحمام ليلا ومتابعتها أثناء النوم والتقليل من شرب السوايل والماء الكثير قبل النوم وعليك بمراجعة طبيب المسالك وطبيب نفسية وعصبية