ورم خلف الاذن

رقم الاستشارة الطبية: 16246
تاريخ الاستشارة: 22 نوفمبر 2020
أجوبة: 3 / مشاهدات: 800
زائر
كان في ورم خلف الاذن وذهبت لدكتور انف واذن قالتلي محتاجه غسيل وغسلتها واخدت اوجمنتين وقطره وذهبت بعد اسبوع كان الورم خف كتيرجدا وقالتلي فيه التهاب جيوب انفيه واخدت بخاخه قالتلي استمري عليها وبقولها بس في ورم بسيط قالتلي جددي المضاد مره كمان وخلاص وبعدها بيوم ظهرحبوب خلف نفس للاذن وبتوةع رحت لدكتور جلديه قالتلي فيروس واخدت العلاج والحمدلله خف بردوا بس ذهبت لتاني لدكتور انف واذن اخر للتاكيدقالي بردوا التهاب جيوب انفيه وكتب بخاخه بردوا وقالي الاذن تمام بقولوا فيه ورم بسيط جدا خلف الاذن من تحت قالي دي غده درقيه بتورم وتخف لوحدهانتيجه اكل املاح وشطه بقولوا طيب للعلاج قالي هي هتروح لوحدها وتورم لوحدها بقولوا طيب مفيس علاج قالي لا بس انامش متأكده من تشخيصه لان الوجع خلف الاذن مش في الرقبه وقلقت مش عارفه ايه للحل دلوقتي هل تشخيصه صح

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لايوجد

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
الورم خلف الاذن هو التهاب بالغدة الليمفاويه الموجودة خلف الاذن و ذلك بسبب التهابات الاذن المتكررة خاصة وانه قد اصابك بالفعل التهاب فيروسي وتسبب في طفح جلدي غالبا هو فيروس هيربيس
والامر لا يتعلق اطلاقا بالغدة الدرقيه
و لانك قد تناولتي العلاج الموصوف اوجمنتين لمدة كورسين وهذا كاف للعلاج
فقط عليك استعمال مضاد التهاب الفنترن لتخفيف الورم بالغدد الليمفاويه
وقد تظل الغدد الليمفاويه منتفخة لفترة قد تصل الى عدة شهور بعد زوال الالتهاب فلا داعي للقلق

زائر
كان في ورم خلف الاذن وروحت لدكتوره انف واذن كتبتلي مضاد حيوي اخدت علبتين وقالتلي محتاجه غسيل للاذن والاذن فيهاالتهابات وبعد اسبوع الورم قل جدا فبسأل الدكتوره ان لسه فيه ورم قالت طالما قل عن الاول خلاص وبعدهابيومين جالي بدايه الحزام الناري في نفس النصف الشمال تحت الاذن وفي الرأس والحمدلله خف بس لسه وسألت دكتور علي النت قالتلي دي غدد ليمفاويه نتيجه الالتهابات اللي تعرضتلها الاذن والحزام الناري وخلاص متاخديش مضاد حيوي تاني وخدي بس الفنترن والورم هياخد وقت ممكن ثلاث شهور بس انا كده اخدت علبتين الفنترن والورم فعلا قل خالص بحس ان في حاجه بسيطه جدا لاتذكر وساعات بحس ان الورم بيزيد حاجه بسيطه اوي ويقل تاني مش عارفه اعمل ايه وبحس ان الاذن بتاكلني شويه بس مباخدش حاجه غير الفنترن فمش عارفه اعمل ايه

Dr. Gihan Anwar

استشاري باطنة عامة وأمراض روماتيزم ومناعة
لا داعي للقلق الغدة الليمفاويه باي مكان بالجسم قد تظل منتفخه لشهور عديدة وببعض الناس قد تظل اعوام ولان حجمها انخفض كثيرا كما ذكرتي حتى لو انه احيانا يزداد قليلا فذلك لا يحمل اي معنى مرضي طالما انه لا يوجد ارتفاع بالحرارة و لا غدد اخرى باماكن اخرى تنتفخ ولا نقصان كبير بالوزن و لا انتفاخ كبير بها لاحجام متضاعفه فلا يعني اي اشارة لاي مرض يستدعي عمل فحوصات او اخذ اي علاجات
وبالنسبة للالم فوجود الحزام الناري يترك بعض الالم العصبيه بالاذن رغم عدم وجود اي التهابات بها ويسمى referred pain وسوف بتحسن بالتدريج
انصحك بعدم القلق فلا توجد اي علامات مرضيه بحالتك وانصحك بعدم تناول اي علاجات يكفي كورس الفينترن الذي تناولتيه