وجع في الظهر بعد ممارسة التمرينات الرياضية بطريقة خاطئة

رقم الاستشارة الطبية: 34947
تاريخ الاستشارة: 30 نوفمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 244
زائر
انا والدة من أربع شهور قيصرية بس عندى مشاكل فى ظهري بيوجعنى اوى وخاصة في العمود الفقري قبل الزواج كنت بلعب جيم لمدة اقل من شهر ولعبت تمرين خطأ في العمود الفقرى تعبنى فى شهر ٣ ٢٠٢٠ وأعدت ومن ساعتها لما اقف او اعمل شغل ف البيت احس بألم صعب حتى واما كنت حامل واشتغلت ف البيت او اغسل المواعين او اقل مجهود اقف احس بألم فى ظهري مبقاش قادرة اقوم او ارفع ظهري وبحس بألم اوى اوى لما اجى انام واتقلب مبقاش عارفة اتحرك يمين وشمال حتى بقى صعب انام ع بطنى بسبب الم العمود الفقري ولما ولدت قيصيرى اصبح العمود الفقرى بيوجعنى اكتر واكتر مكان الحقنة والفقرات القطنية مكان الجيم لما حملت عليه اقل مجهود بيوجعنى اوى ممكن اعرف الحل والسبب وخل محتاج إشاعة ولالا وشكرا جزيلا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
عمود فقرى وجراحة
الحالة النفسية
الحمد لله
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لايوجد

Dr Marwa Ibrahim

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته ، الاخت الكريمة تؤدي اداء التمرينات الرياضية بطريقة خاطئة الي حدوث ضرر للفقرات وكذلك المفاصل كمفصلي الركبة او الحق ، او الرقبة ، يجب اداء التمرينات تحت اشراف المدرب
يجب العرض علي طبيب المخ والاعصاب لتقييم حالتك بالفحص وعمل الاشعة لتوضيح درجة اصابة الفقرات وطريقة العلاج بالأدوية او جراحيا لان الالم سيزداد مع الوقت فيجب الاهتمام في بداية الاصابة تجنبا لحدوث مضاعفات