والدتي سيدة كبيرة وعندها ضغط وسكر وكان عندها جلطة فى مركز اتزان المخ والحمد لله اتعالج منه وخفت بس دلوقتى بتشتكي على طول من غليان وسخانه فى رجليها...

رقم الاستشارة الطبية: 37618
تاريخ الاستشارة: 24 يناير 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 224
زائر
والدتي سيدة كبيرة وعندها ضغط وسكر وكان عندها جلطة فى مركز اتزان المخ والحمد لله اتعالج منه وخفت بس دلوقتى بتشتكي على طول من غليان و سخانه فى رجليها من أسفل وعلى المشاط من فوق وبتزهر اسفل الاصابع فى رجليها زى تفتحات رجاء الإفادة وشكرا

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
الحالة النفسية
كتيرة زعل
أمراض مزمنة
ضغط وسكر

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
السلام عليكم
اهلا بك
يجب قياس مستوى سكر فى الدم والسكر التراكمى وتحليل بول وصورة دم كاملة
قد تكون وجع مشط الرجل بسبب الاملاح وقد يكون ناتج عن التهاب الاعصاب بسبب مضاعفات السكر
وعليك الاهتمام باى فتح فى الاصابع لان مرض السكر يؤخر من الالتئام للجروع ويزيد فرصة العدوى
مع تناول اقراص نيورتون قرص مرتين يوميا والاهتمام بالتغذية السليمة
ومراجعة الطبيب للفحص
نسال الله العافية