بعاني من نشران في رجلي الاتنين وحرقان من فوق لتحت بدأ من...

رقم الاستشارة الطبية: 98205
تاريخ الاستشارة: 24 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 39
زائر
بعاني من نشران في رجلي الاتنين وحرقان من فوق لتحت بدأ من سنتين وبيزيد مع الوقت، بيحصل مع المجهود، وممكن أصحى وانا بحس بكدا، وبسببه مش بعرف انام واحيانا لو نايمه بصحى على الوجع دا، عملت تحاليل روماتيزم كان سلبي والكالسيوم كويس وتحاليل الدم كويسه، عملت اشعه على الفقرات، وكل الدكاتره قالو كلام مختلف عن اللى فيها بس هل ممكن يكون دا سبب او ليه علاقه ولا لا، علما اني عندى وجع ف ضهرى من تحت بسبب وقعه وقعتها وانا صغيره، ممكن اعرف السبب اى او اروح لدكتور اى

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
تمريض
الحالة النفسية
جيده
أمراض مزمنة
لا
أدوية مستخدمة
لا

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
ممكن وظيفتك كممرضه تسبب ارهاق للعظام
stress fractures
او التهاب لكساء العظمه periostitis او شروخ لا ترى في العظمتين الطوال tibia في الرجلين وهذا الموضوع يحتاج طبعا راحه وعدم الوقوف لمده طويله وطبعا اخذ كالسيوم وفيتامين دال ودهانات مسكنه ومضادات التهاب لكن ممكن ايضا يكون هشاشه عظام فلذلك يجب عمل اشعه dexa scan
لتشخيص وجود هشاشه عظام osteomalacia
ولو موجوده بتتابعي مع طبيب العظام وبيكتب لك علاجات معينه بتقوم بادخال الكالسيوم داخل العظمه ومنع تكسير العظام