نسبة الدهون فى جسمى حوالى 16% , وبتمرن حديد 6 ايام فى الأسبوع , والأكل تمام من حيث الدايت, بس بردو عندى المشكلة ديه فى الجزء الخاص بالبطن, هل ده...

رقم الاستشارة الطبية: 40187
تاريخ الاستشارة: 13 مارس 2022
أجوبة: 1 / مشاهدات: 298
زائر
نسبة الدهون فى جسمى حوالى 16% , وبتمرن حديد 6 ايام فى الأسبوع , و الأكل تمام من حيث الدايت, بس بردو عندى المشكلة ديه فى الجزء الخاص بالبطن, هل ده ممكن يكون مقاومة انسولين فى جسمى؟ , وهل فى المرحلة ديه من وزنى و انى بحاول انزل شوية فى نسبة الدهون و عايز ابنى عضلات فى نفس الوقت المفروض ادخل فى اكلى مصادر كارب زى الشوفان و الأرز ولا انقص كارب بحيث يكون من الخضار فقط؟ و هل اخد مصدر اوميجا 3 احسن ولا زينك و ايه احسن منتج من الصيدلية كا مكمل؟

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
خدمه عملاء

Dr.Esraa Abdelkareem

طبيب باطنة
نسبة الدهون فى جسمى حوالى 16% , وبتمرن حديد 6 ايام فى الأسبوع , و الأكل تمام من حيث الدايت, بس بردو عندى المشكلة ديه فى الجزء الخاص بالبطن, هل ده ممكن يكون مقاومة انسولين فى جسمى؟ , وهل فى المرحلة ديه من وزنى و انى بحاول انزل شوية فى نسبة الدهون و عايز ابنى عضلات فى نفس الوقت المفروض ادخل فى اكلى مصادر كارب زى الشوفان و الأرز ولا انقص كارب بحيث يكون من الخضار فقط؟ و هل اخد مصدر اوميجا 3 احسن ولا زينك و ايه احسن منتج من الصيدلية كا مكمل؟
أهلاً بك
نسبة الدهون طبيعية ، لا تحتاج لتقليلها، أما بالنسبة للكارب فهو من ضروريات تناول الطعام الصحي يمكن خفض النسبة لمرة واحدة يومياً، لكن لا تتوقف عن تناولها تماماً ، يمكنك أخذها من مصدر نباتي ، الاوميجا و الزنك كلاهما مهم يمكنك اخذهما مع بعضهما.
من الممكن أخذ المكمل الغذائي
R . Centrum
مرة يوميا لمدة شهر.
نتمنى لكم السلامة والعافية.