حصل اجهاض في الشهر التاني كيس حمل فارغ وحجمه اصغر...

رقم الاستشارة الطبية: 97952
تاريخ الاستشارة: 10 يناير 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 48
زائر
حصل اجهاض في الشهر التاني كيس حمل فارغ وحجمه اصغر اسبوعين وتوقف الدم وبعد عمل سونار كان فاضل لسه بس الطبيب قال هينزل مع الدوره هو كدا عدي اسبوعين بس مع العلاقه بينزل دم فهل ده اللي باقي وهل في خطوره من العلاقه حاليا مع نزول الدم وممكن اعمل ايه..

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
-
الحالة النفسية
متوسطه
أمراض مزمنة
لايوجد
أدوية مستخدمة
لايوجد
تشخيص الطبيب
لايوجد قلق من اللي موجود وهينزل مع الدوره

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
اجهاض في الشهر الثاني ممكن فعلا لا يحتاج توسيع الرحم وتنظيفه لان المشيمه بتكون لم تتوغل بشكل كبير وتنغرس بقوة في جدار الرحم
وطالما الطبيب قال ان بقايا الجنين والمشيمه ستنزل مع انهيار جدار الرحم مع الدورة فانتظري الدورة
وبالنسبه للنزف بعد الجماع ممكن يكون بسبب تقلصات الرحم والتي تحدث بشكل طبيعي اثناء الجماع العادي
ولو بتسالي عن هل يمكنك الجماع بالرغم من وجود الدم
فيجب ان تعرفي ان دم الاجهاض بيحسب كأنه دورة
يعني تبتدي تعودي نفسك ان دورتك حتحسب من اول يوم اجهاض لمده مثلا ٥ ايام و ما بعد ذلك سيكون استحاضه
فتقدري تغتسلي ويحدث جماع عادي