والدتي كان عندها دور زي البرد بس جامد بعدها باسبوعين...

رقم الاستشارة الطبية: 99641
تاريخ الاستشارة: 29 مارس 2024
أجوبة: 1 / مشاهدات: 57
زائر
والدتي كان عندها دور زي البرد بس جامد بعدها باسبوعين دقات قلبها كانت سريعه جداً راحت لدكتور قلب قال في التهاب على غشاء القلب وطلب منها كذا تحليل منهم الasot وعندها نسبه الAsot كانت1035 بس معندهاش اي اعراض حمى روماتيزميه هل هي كده محتاجه للبنسلين ولا برشام مضاد حيوي فقط وهل الميكروب السبحي ممكن يكون سبب التهاب غشاء القلب واي افضل لعلاج التهاب القلب ريڤو ولا كولشيسن ودقات قلبها بتبقي سريعه هل دا بسبب الاتهاب وعندها غازات واملاح بس النسبه مش كبيره وجنبها بيوجعها وعظمها سايب؟

الجنس
أنثى
العمر
أمراض مزمنة
ضغط منخفض

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
التهاب غشاء القلب له اسباب عديده لكن في حالتها ممكن يكون فيروسي بسبب الفيرس الذي اصابها بنزله البرد
وبالنسبه للميكروب السبحي وهو بكتريا ممكن تكون موجوده بالتزامن فتحليل asot و هو دلاله من دلالت وجود هذه البكتريا
لذلك يجب اخذ حقنه بنسلين طويل المفعول كل اسبوعين لمده شهرين ثم اعاده التحليل
وبالنسبه للقلب يجب متابعه الحاله برسم قلب وايكو
ولو فعلا لديها التهاب في غشاء القلب pericarditis
فيجب تاخذ كولشسين وكورتيزون