محاولة الحمل مع وجود تكيس ولزوجة

رقم الاستشارة الطبية: 21701
تاريخ الاستشارة: 19 مارس 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 255
زائر
انا متزوجة من حوالي سنة و4 شهور وكشفت كذا مرة لكن محصلش حمل خالص وزجي كان عنده لزوجة وصديد والحمد الله اللزوجة اختفت قاعد الصديد وانا ليا سبع ايام الدورة غايبة كشفت تاني الدكتورة أعطتني حقنتين في سرنجة وحده علشان الدورة تنزل ومنزلتش
وزوجي اخد علاج تاني للصديد وانا عملت تحليل من فترة والدكتورة قالتلي تحليل الهرمونات كويس لكن في اشعة السونار بتقول باين تكيس مش عارفة ايه الحل ونفسي احمل بتقول هنتابع 6 اشهر وبعدين لو محصلش حمل نعمل اشعة صبغة انا محتارة ممكن حد يشيرني والدكتورة قالت مع المنشط هنشوف

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
سيدوفاج/كروميترون/
تشخيص الطبيب
تكيس مبايض في السونار لاكن بالتحليل قالت كسل بسيط

Dr. Basma Abdelrazek

أخصائي أمراض النساء والتوليد
لابد من اخذ المنشط لمده ست اشهر مع زيادة جرعته كل تلات شهور طالما يوجد تكييس بالمبيض ويتم متابعه البويضات وحجمها والى كم يصل حجمها فاذا فشلت اقراص التبويض نستخدم بعدها حقن التنشيط حتى تعطى للبويضه الحجم المطلوب واذا وصلنا للحجم المطلوب للبويضه ولم يحدث حمل فيجب عمل حقن للسائل المنوي بداخل الرحم حتى يصل للبويضه المنشطه فهذا اقرب الطرق للعلاج