لو سمحت انا والدتي وقعت وهي بتنضف البيت على رجليها واديها الشمال من يومين وطلبنا الإسعاف في وقت الوقعة والاسعاف نقلتها عالمستشفى عملوا أشعة على...

رقم الاستشارة الطبية: 35621
تاريخ الاستشارة: 13 ديسمبر 2021
أجوبة: 1 / مشاهدات: 445
زائر
لو سمحت انا والدتي وقعت وهي بتنضف البيت على رجليها واديها الشمال من يومين وطلبنا الإسعاف في وقت الوقعة والاسعاف نقلتها عالمستشفى عملوا أشعة على الرجل والايد وجبسوا ايديها الدكتور قال شرخ في الايد ..
والرجل حصلها شرخ في مفصل الفخد اللي بيربط بين الفخد والحوض بس هي كانت خايفة مالمستشفى والتوتر ف اضطررنا نروحها البيت روحت بقالها يومين فالبيت واتكتبلها على أدوية مسكنات ومضادات حيوية وروحنا بس تاني يوم حاولت تقوم حست زي كهربا ووجع جامد ونامت فالسرير تاني وروحنا نسأل فالمستشفى تاني قالوا محتاجة عملية تغيير مفصل عشان رجليها هابعت لحضرتك صور اشعة رجليها

الجنس
أنثى
الحالة الاجتماعية
متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
ربة منزل
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
سكر وضغط
أدوية مستخدمة
ڤاكساتو ، ألفينترن،كيتولاك، جلوكوڤانس
تشخيص الطبيب
قال إن الأيد الشمال فيها شرخ وجبسها .. وان الرجل الشمال فيها شرخ ناحية مفصل الفخذ وأنها محتاجة عملية تغيير مفصل لأن الشرخ قرب للكسر

المرفقات

  • inbound5932910034938359982.jpg
    inbound5932910034938359982.jpg
    106 KB · المشاهدات: 105

Dr Marwa Ibrahim

الاخت الكريمه ، من الاشعة المرفقة اتضح ان هناك كسر بمفصل الحق الايسر ، ولانها تعني من الضغط والسكر وكذلك السن ، كذلك انه كسر وليس شرخ ولذلك فان رأى الأطباء في تغيير المفصل قد يكون مبني علي صعوبات حدوث الالتئام وامكانيةحدوث المضاعفات بسهولة و تاثر الاعصاب والاوعية الدموية المغذية للطرف السفلي