كلما اكل اي حاجة فيها حموضة او او اشرب قهوة وكثير حاجات غيرهم بصيبني حرقة بالمعدة وبتكون فورية وجربت اخذ omeprazole كل يوم لمدة اسبوعين وراحت...

رقم الاستشارة الطبية: 43414
تاريخ الاستشارة: 17 مايو 2022
أجوبة: 2 / مشاهدات: 244
زائر
كلما اكل اي حاجة فيها حموضة او او اشرب قهوة وكثير حاجات غيرهم بصيبني حرقة بالمعدة وبتكون فورية وجربت اخذ omeprazole كل يوم لمدة اسبوعين وراحت الحرقة وبس خلصت الاسبوعين رجعت وما استفدتش حاجة

الجنس
ذكر
الحالة الاجتماعية
غير متزوج
العمر
الطول
الوزن
طبيعة العمل
طالب
الحالة النفسية
جيدة
أمراض مزمنة
لا يوجد
أدوية مستخدمة
لا شيء
تشخيص الطبيب
لم اذهب لطبيب

Dr Hebaallah Ismail

استشاري طب اسرة بوزارة الصحه المصريه
الطاقم الطبي
السلام عليكم
لو عندك GERD يعني ارتجاع حمض المعده الي المريء ده معناه رجوع الحامض المعدي الي الجزء السفلي من المريء
هذا الساءل يتحمله جدار المعده لكن المريء مبيقدرش
يعني معني كده أن أي اكل حيزود حموضه المعده لما يرجع عندك حيتعبك
خد ديبيسكون شراب معلقه ك مع الوجبات
اعمل تحليل ميكروب حلزوني ف البراز
تجنب الاكل الذي يزيد حموضه المعده

Dr Reham Ali

أخصائي الأمراض الصدرية
مرحبا بك
اهم خطوات العلاج هى تغير نمط الحياة و الاهتمام بنوعية الطعام وتجنب الوجبات الدسمة والحارة والوجبات السريعة والمقليات وتناول الطعام الصحى من خضراوات وفواكه وتقسيم الطعام الى وجبات صغيرة وتقليل استهلاك الكفايين
مع عمل
H.pylori antigen in stool
ويمكنك تناول
جافيسكون معلقة كبيرة بعد الاكل
جاست ريج قرص ٣ مرات قبل الاكل
ونتمنى لك السلامة والعافية